Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дали клатенето на ГЕРБ не е нещо много по-голямо? Дали не е битка за влияние между Германия и Русия?

Приятели,
от няколко дена усещам странно засилване в раздвижването на пластовете на политическия ни пазар. Партията, която е на власт - ГЕРБ я разпознавам като представителката на германските интереси на Балканите. Борисов е добре, даже много добре, приет във висшите кръгове в Германия. и по конкретно в Бавария. БСП час сега се опълчва яростно на ГЕРБ, а години си мълчаха и приемаха ролята на беззъбата опозиция. Преди няколко години по странен начин се появи лидерката на БСП, прескачайки стотици по-заслужили от нея да са първи в партията им. Тя дойде на власт след като се обединиха голяма част от русофилите, приятелите на Русия и техни креатури. Стигна се до там, че на нея ѝ бе посочен малко популярния Радев, даже за самата нея, за кандидат за президент. Всички сили на русофилите, бесепарите и на Движението за права и свободи. От тогава се започна яростната атака срещу ГЕРБ. Дали не знаеха от преди за всичко за което го критикуват. Знаеха но мълчаха или се обаждаха от кумова срама. С наближаване на парламентарните избори и тези за президент изведнъж русофилите, водени от наградения от Путин, господин Малинов ще създадат партия, която трябва да обедини отпадналите от БСП, ДПС, АБВ и други и да ги построи за битка. Още по странно, че Цветанов, най-близкия от близките, водил преговорите с баварските кръгове за създаването и поддръжката на ГЕРБ, изведнъж ще създава партия в чието наименование ясно се вижда опита за подмазване на част от политиците в САЩ.
Та си задавам въпроси. Дали клатенето на ГЕРБ не е нещо много по-голямо? Дали не е битка за влияние между Германия и Русия? Дали няма да ни се наложи да правим избор между много изложилите се представляващи германските интереси и на също така изложилите се в годините представляващи руските интереси? Дали републиканците в САЩ ще припознаят много изложилият се Цветанов и те да влязат по-остро в политическия живот в България?
За мое съжаление все още не виждам партия или личност, която или който да може да бъде толкова независим, че да зависи нещо от него!
За нас ще е избор между Германия, Русия или САЩ.
Слава Богу, че китайците още не са решили да инвестират в някой!