Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГОРЕЩО: Радуканов изведе ЦСКА до купата, без да има договор за следващия сезон.
ГОРЕЩО: Радуканов изведе ЦСКА до купата, без да има договор за следващия сезон.

 

Сагата около оставането на Милен Радуканов начело на ЦСКА може да придобие тотален обрат, след като в играта се включиха още три клуба.
"Славия", "Локомотив" (Сф) и "Локомотив" (Пд) се ослушват за подписа на младия специалист. Талантливият наставник извади "армейците" от калта през този сезон.
"Червените" бяха закъсали жестоко през есента. Под ръководството на македонеца Гьоре Йовановски тимът беше спечелил едва 13 точки за десет кръга и се движеше на девето място в класирането. Радуканов направи
революционни промени
без да има на разположение никакви трансфери, а играчите не бяха получавали заплати няколко месеца.
"Президентът Николай Гигов обича да залага на млади треньори и е възхитен от работата на Радуканов - коментираха за "168 часа" от "Локомотив" (Сф). - Много е важно дали ще успеем да се класираме за турнира Лига Европа. Тогава Гигов ще иска сигурен пробив, който ще гарантира приходи. Бъдете сигурни, че ще има сериозни трансфери, а Радуканов е един от хората, които бързо могат да превърнат нашия тим в по-стойностен отбор."
Настоящият треньор на ЦСКА
има отлични контакти
на стадиона в столичния квартал "Надежда". Той прекара четири сезона с червено-черния екип. През този период бившият защитник записа близо 90 мача с екипа на "Локомотив".
Сериозни амбиции за привличането на Радуканов има и президентът на "Славия" Венци Стефанов. Той не е доволен от представянето на Емил Велев-Кокала, под чието ръководство "белите" се сринаха на срамното 11-о място в класирането на "А" група.
Единствената утеха
е финалът за Купата на България. Според ексцентричния бос пробивът се дължал най-вече на добрия жребий. Отборът от столичния квартал "Овча купел" премина през втородивизионните "Лудогорец" и "Етър". На четвъртфинала "Славия" победи закъсалия "Черноморец" след дузпи. На полуфинала се справи отново след изпълнение на наказателни удари над борещия се за спасение от изпадане "Пирин".
Футболистите в състава на "белите" не хранят топли чувства към Велев, който се държал надменно с тях. За разлика от него Милен Радуканов е известен с изключителния си подход към играчите. Това е причината той да преобрази ЦСКА в тима, който демонстрира най-красивия футбол през пролетния полусезон.
Третият сериозен кандидат за подписа на Радуканов е "Локомотив" (Пд). Амбициозният шеф на "смърфовете" Коко Динев търси треньор след провалите на Неделчо Матушев и сърбина Саша Николич.
"Нека да доиграем сезона и тогава ще говорим за нов треньор - бяха лаконични от ръководството на пловдивските "железничари". - Радуканов е способен и
много работлив
специалист. Показа, че може да общува еднакво добре с чужденци и българи."
Големият проблем в съблекалнята на "Локо" (Пд) е неразбирателството между легионерите и родните футболисти. Това беше основният довод, с който Коко Динев уволни Неделчо Матушев. Лидерът на пловдивчани Здравко Лазаров директно нападна своите чужедестранни колеги, че не играели със сърце. Конфликтът постави под сериозен въпрос четвъртото място на смърфовете в първенството, което даваше сериозни шансове за участие в турнира Лига Европа.
Радуканов обяви преди няколко дни, че в най-скоро време
ще подпише 3-годишен
договор с ЦСКА. Ръководството на "армейците" е доказало, че е много силно на обещания, но в продължение на месец постави в неведение младия специалист. Липсата на сигурност се отрази върху мотивацията на треньора. Резултатите не закъсняха - равенство у дома с "Пирин" и загуба като гост на "Локомотив" (Пд) с 1:4 в предишните два кръга от "А" група.
Ако шефовете на ЦСКА не предложат черно на бяло контракт до края на първенството, "Славия", "Локомотив" (Сф) и "Локомотив" (Пд) са готови да изпреварят "червените".

"Червените" взеха Купата
ЦСКА спечели турнира за Купата на България след успех над "Славия" с 1:0 на националния стадион "Васил Левски".
Единственото попадение отбеляза звездата на тима Спас Делев в 39-ата минута. Той се възползва от грешка в защита на "белите". Малко по-късно Николай Божов направи страхотен пропуск. Топката беше избита от вратаря Иван Караджов.
Две минути преди края на срещата Басо получи червен картон след съмнителен сблъсък със Спас Делев. Мишел Платини беше сменен заради контузия в 76-ата мин.
Победата гарантира участие на "армейците" в турнира Лига Европа в плейофната фаза. Те ще успеят да влязат в групите, след като преодолеят само един съперник.
"Първият полусезон беше тежък за нас, но като цяло нещата се получиха добре - каза героят Спас Делев. - Исках да спечеля нещо с ЦСКА. Засега оставам в тима. След последния мач ще говоря."