Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия
Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия

Измислиха инструмент, с който да ги наказват - бухалката "върховенство на правото", а "вината" им е, че избраха консервативни християнски правителства

В своя статия "Във време на зараза Брюксел поставя хляба пред морала" журналистката Пламена Томева удари в десетката. Прямо и безапелационно тя нарече Полша и Унгария "непослушните" и е абсолютно права, но понеже е млада, а и "24 часа" има много млади читатели, искам да добавя - Унгария и Полша не само наистина са непослушни, но и бяха много непослушни при комунизма и тепърва ще бъдат непослушни. Вижте защо:

1. Унгария и Полша бяха непослушни, ама много непослушни при комунизма, за разлика от нас. Унгарците бяха толкова непослушни, че се вдигнаха на всенародно въстание срещу комунизма и съветските танкове през 1956 г. Едни се биха с голи ръце срещу 3000 съветски танка. За съжаление, бяха предадени от Запада, който не се намеси. Пред сградата на красивия унгарски парламент в подземие има мемориал, в който всеки млад българин може да види покъртителни кадри от драматичното въстание, започнато от будапещенските студенти.

През 1989 г. на 19 август в гр. Шопрон на прословутия паневропейски пикник, а после на 11 септември унгарците прерязаха телената ограда на границата с Австрия и падна желязната завеса. Десетки хиляди източногермански туристи минаха на запад. "Danke Ungarn! - "Благодаря, Унгария!" (от нем. ез.) Вие нанесохте първия удар в снагата на световния комунизъм през 1956 г. и съборихте първата тухла от Берлинската стена през 1989 г." Това са думи на великия Хелмут Кол в деня на обединението на Германия.

Полша пък даде на света своята уникална 10-милионна "Солидарност" и легендата Лех Валенса. Още през 1989 г.,

когато ние плахо

говорехме за

перестройка,

те свалиха

комунистите

от власт

Прав е Орбан, когато по случай 30-годишнината от започнатите от унгарските студенти и унгарския свещеник Ласло Тьокеш промени заяви: "Ако бяхме чакали Запада, още щяхме да сме във Варшавския договор и СИВ."

2. Полша и Унгария са непослушни и днес. Пръв Виктор Орбан още през 2015 г. затвори границата след безумния призив на Меркел: "Елате, ще се справим!" Той излезе прав, като нарече мигрантите "ислямски нашественици" и "Троянски кон на тероризма", защото те не ходеха на КПП-тата да си представят паспортите и от какво са репресирани, както изисква Женевската конвенция, а минаваха незаконно границите на суверенни държави. 5 г. по-късно Гърция затвори границите си и всички ръкопляскаха от Брюксел и дойдоха на Орбановата теза. Унгарците отказаха да приемат квоти. Планът "Сорос-Юнкер" на ЕК за разселване на мигранти в различните страни доведе до прословутата реплика на чешкия президент Земан: "Абе, г-жо

Меркел,

вие ги поканихте

на гости, а ги

пращате на обяд

у съседите"

На референдум, проведен в Унгария 99% срещу 1% гласуваха срещу безумното решение на ЕК за квотите. В числа това прави 3 360 000 срещу 50 хил. от гласувалите. Унгария е нашият дом и ние решаваме в него с кого ще живеем, каза непослушният Орбан, а на съвместна пресконференция с Меркел в Берлин заяви в прав текст: "Ако аз водя вашата мигрантска политика, в Унгария ще ме уволнят от работа или ще ме обесят на някой стълб като през 1956 г." "Искаме не мигранти, а унгарски деца", заяви Орбан и направи мащабна програма за развитие на раждаемостта и младото семейство, като започнем от 6-годишния отпуск по майчинство и стигнем до 33 хил. евро подарък от държавата при раждане на трето дете.

Резултатът е налице. Първото 6-месечие на тази година има 45 хил. новородени бебета в повече от същото време на миналата година.
Унгария отхвърли Истанбулската конвенция и забрани джендър идеологията със закон. Ще правим християндемокрация, заяви твърдо Орбан. Полша също се отказа от квотите, каза "не" на миграцията и 2015 г. при драматичното нападение на унгарската граница от активирани от НПО-та мигранти, прати полски войници и полицаи да помагат на унгарските си колеги. Отхвърли Истанбулската конвенция, след като неолибералът Доналд Туск я беше приел, а президентът Дуда, който получи втори мандат, нарече джендър идеологията "по-опасна от комунизъм".

Полша стигна до такова непослушание, че правителството на страната категорично отказа да подкрепи Доналд Туск за шеф на Европейския съвет.

3. Унгария и Полша ще бъдат и за в бъдеще непослушни.

Бухалката

"върховенство

на правото",

заявява Орбан, е "върховенство на изнудването". Истината е, че Брюксел се опитва чрез бухалката "върховенство на правото" да наказва Полша и Унгария само защото тези народи си избраха консервативни и християнски правителства. В Полша 2 пъти с мнозинство 50+1, в Унгария 3 пъти с по две трети.

Унгария и Полша няма да отстъпят от християнския характер на страните си, от етническата хомогенност, от традиционния брак, няма да си дадат Коледа на мигрантите, както това направиха в някои белгийски градове, наричайки коледните празници "зимни". В Унгария и Полша няма да приемат джендър идеологията и за в бъдеще. Що за върховенство на правото е случващото се през годините в Германия?

Хиляди европейки бяха малтретирани в новогодишна нощ пред Кьолнската катедрала и полицията не се намеси, само жалбите са 1200, а кметицата на Кьолн мъдро посъветва жените да ходят на разстояние от мъжете. Страшно върховенство на правото!

Що за върховенство на правото е пролятата кръв при премазването в предколедната вечер в Берлин? Тежките убийства и изнасилвания във Висбаден, Франкфурт, Рьотинген, Кемниц, Кьотен, Фрайбург. Що за върховенство на правото е присъдата от само 8 г. на изверга Абдула, който уби насред площада в градчето Кандел малолетната Мия само за това, че отказва секс? Мотивът на съда е, че животното е бил ревнив. Колко малолетни бяха изнасилени, колко християнска кръв беше пролята?!

Какво да кажем за Франция, където полицаи бяха убити в гръб с керамични ножове от мигранти? Запалиха им катедралата в Нант. Черни жилетки крещят: "Франция не е на французите!". Вътрешният министър Жерар Колон подаде оставка, заявявайки, че Франция не е на 9 планини на гражданска война между исляма и християните, а най-четената книга се оказа "Герила" на г-н Обертан, в която се описва трагедията, която изживява един жандармерист от миграцията на ножа във Франция. Началниците мълчат и медиите мълчат, но фактите са налице, казва той, а на

корицата четирима

полицаи носят

поредния ковчег

на свой колега

А тиражните книги на Дъглас Мъри "Странната смърт на Европа" и на Ив Маму "Великото игнориране", в които с факти се предвещава краят на християнството в Европа?

Полша и Унгария са сигурни страни. В тях няма палене на катедрали, изнасилване на християнки, в това число и на малолетни, няма миграция на ножа. Върховенството на правото е най-висше там, където държавите осигуряват върховната човешка ценност - живота и здравето на гражданите си. Полша и Унгария са моторът на Вишеградската четворка, която е новият мотор на стара Европа (речта на Доналд Тръмп във Варшава). Без тях повече в Европа няма да може да се решават проблеми и те го показаха, като отказаха в съюз с Макрон, Манфред Вебер и Франк Тимерманс за шефове на ЕК.

Специално за "24 часа" една любопитна новина - само преди 2 седмици нидерландският премиер Рюте внесе в парламента на страната си предложение за нов европейски договор без Полша, Чехия и Унгария. Не е за вярване, но е факт. Рюте гони 3 страни, които се бориха за свободата си през комунизма, защото нямали върховенство на правото. Вижте, читатели на "24 часа", върховенството на правото в Нидерландия!

В Утрехт съдът освободи терорист с досие по-дълго от Амстердам до Хага и този идиот отиде с автомат и пред очите на деца разстреля маса народ в трамвая. Това в Полша, Чехия и Унгария не може да се случи. Наследникът на демокрацията и заклет ерген Рюте

гони от Европа

бореца за

демокрация

и баща на 5 деца Орбан. Драги Рюте, Унгария с нищо не е по-малко европейска от Холандия и не трябва служебна бележка за европейска държава. Унгария има метро преди Франция, Австрия, Холандия и Германия; има най-красивия парламент в света, правен с унгарски камък и от унгарски майстори; има първата изкуствена пързалка за кънки в Европа, а унгарците играят водна топка от 1870 г. Преди 150 г. са имали басейн и топка.

През 1915 г. впрочем купонът е бил в Будапеща, а не в Хага, защото цялата аристокрация на Европа е идвала да гледа новия жанр в музиката - оперетата и чудесен спектакъл на Имре Калман "Царицата на чардаша".

На 23 септември стана ясно, че ЕК оттегля проекта "Юнкер-Сорос" за мигрантските квоти, а на 24-и в Брюксел имаше среща на Урсула фон дер Лайен с Орбан, Моравецки и Бабиш, за да коментират новия проект за мигрантски пакт на ЕС. И тримата категорично го отхвърлиха, наричайки го "старият пакт в нови дрехи". Бабиш дори каза: "Проблемът не е какво да ги правим мигрантите, а да не ги пускаме в Европа. В България си има "отровно трио", а Европа - "непослушна тройка".

Статията на журналистката на "24 часа" Пламена Томева, която е повод за коментара на Георги Марков
Статията на журналистката на "24 часа" Пламена Томева, която е повод за коментара на Георги Марков