Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Затворник набил жестоко съкилийника си СНИМКА: Pixabay

Разярен затворник набил жестоко съкилийника си в Бойчиновци.

Екшънът се разиграл на 24 -ти септември, около 9 часа по време на специализирана полицейска проверка против битовата престъпност под наблюдение на прокуратурата. 

Вчера между 9 и 16 часа под наблюдението на прокуратурата е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на полицейския участък в Бойчиновци.

В акцията са участвали 9 екипа от служители на участъка и районното управление на полицията в Монтана. Извършени са проверки на 2 търговски обекта, 9 криминално проявени лица и частен дом в село Лехчево. Образувани са 3 досъдебни производства – за незаконно производство на алкохол, незаконно съхранение на стоки без акцизен бандерол и нанасяне на средна телесна повреда. От частен дом в селото, собственост на 49-годишен местен жител, е иззета инсталация за варене на ракия, която не е регистрирана по установения ред. В имота са открити и 19 литра течност с кихлибарен цвят и мирис на алкохол, разпределена в 7 пластмасови бутилки.

При проверка в имот в с. Громшин, собственост на 48-годишен местен жител, са иззети 5 пространствени куб. метра церова дървесина, без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На притежателя е съставен акт.

В една от килиите в затвора в затвора в Бойчиновци, област Монтана избухнал скандал между пандизчиите. В мелето са участвали двама, настанени в затворническото общежитие от открит тип към Враца. Двамата съкилийници, които са на 49 и 59 години, се скарали и словесните атаки бързо преминали във физическа саморазправа. Започнали да се млатят с пълна сила.

Вследствие на сбиването е пострадал по-възрастният. Той е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупена лъчева кост на дясната ръка.

По случая е образувано досъдебно производство.