Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ромска фамилия съсече с мачете мъж в Роман. Сигналът за кървавата свада е изпратен до депутата от ВМРО Красимир Богданов от потърпевшия Калин. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Ситуацията се развира на 14.09.2020 г. в град Роман. Според разказа в следобедните часове мъжът вижда млад циганин да се навърта около къщата му. Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта с цел грабеж. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на циганина. Той го заплашва, че ще го заколят. Около 19.30 ч. същият циганин идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови.

Фамилията е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието. Това не е първо нападение на „Лисиците“, както са известни в града, пишат още от ВМРО и призовават за пореден път да бъде приета Концепцията за интеграция на маргинализираните общности.

От партията на вицепремиера Каракачанов припомнят и друг случай с пребит от тях младеж от град Роман, а нападението отново е извършено с мачете. От ВМРО заявяват, че напълно подкрепят зачестилите акции на прокуратурата срещу организирани групи и кланове, които вилнеят из селата.

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов ще внесе и питане към министъра на вътрешните работи каква е ситуацията в страната и какви действия възнамерява да предприеме полицията за защита на хората от маргиналните субекти по места.

СНИМКИ: Пресцентър на ВМРО
СНИМКИ: Пресцентър на ВМРО