Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Благодарение на тях властите изготвят психопрофила на мистериозния убиец

„От ада!

Господин Луск, сър, изпращам Ви половината от бъбрек, който взех от една жена. Запазих го за Вас. Една част от него изпържих и изядох. Беше доста добре. Мога да ви изпратя окървавения нож, с който го извадих, ако почакате само още малко.

Хванете ме, когато можете, г-н Луск.“

Мистериозното писмо с печат пристига в малка кутия на адреса на ръководителя на Комитета за бдителност на Уайтчапъл – Джордж Луск. Денят е 16 октомври, а годината 1888 г. Той остава неприятно изненадан от пратката. Тя, за негово учудване, не съдържа само писмо, но и част от бъбрек. В началото Луск смята, че това е шега. Но дни по-късно изследвания доказват, че органът е човешки, а собственикът му дори е страдал от болестта на Брайт – остър или хроничен нефрит.

Властите ще успеят да докажат, че бъбрекът е на жена на име Катрин Едоус, а писмото – едно от шепата автентични, които е изпратил лично легендарният убиец Джак Изкормвача.

Неслучайно получател е Джордж Луск. По онова време той разследва случаите на умъртвени при съмнителни обстоятелства жени в Източен Лондон. Разплитането им се оказва по-сложно от всички други престъпления и остава завинаги в историята на криминалистиката. Единственото, с което властите разполагат, е името на предполагаемия извършител и стотици писма, които получават от него. Впоследствие ще се окажe, че по-голямата част от тях са написани от граждани, които са решили да се пошегуват с полицията.

*Трите писма, за които има сведения, че са автентични, четете в списание "Космос".