Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мис България 2001 се ражда под името Людмила, малтретирана е от баща си, тежък развод я съсипва душевно, а заради инцидент в “Къртицата” едва не осакатява

С Веселин Денков се запознават в Дубай, организира грандиозно парти за неговия юбилей

Тежка ли е короната на “Мис България”? За една носителка на титлата ”Най-красива българка” отговорът от първия ден на този въпрос е “Да, много”. И ако още през 2001 година Ивайла Бакалова изрича тези думи, водена от емоции около конкурса, то през следващите години поредица от събития многократно сякаш й показват, че известността от конкурса е предвестник на много драми в живота й.

Арестът, който преживя преди дни заедно с настоящия си приятел Веселин Денков, разследван за изнудване и рекет, е само поредната неприятност в живота й.

“Станах Мис България на 11 март 2001 г. Такава еуфория! Голям конкурс, излъчваха го в праймтайма. Водещ беше Слави Трифонов. Мис Америка присъстваше. Помня партито след това като ден днешен. Чувствах се пияна, а не пия алкохол. Различни хора ме дърпаха от всички страни”, спомня си след години в интервю за списание “Ева” Ивайла за съдбовната нощ.

Всъщност вечерта на церемонията е просто формалност. Агенцията на Дарина Павлова “Мегаталант”, която тогава е организатор на конкурса, е избрала Ивайла за победител дни преди финала. В навечерието на надпреварата избухва голям скандал, защото несъществуващият вече вестник “Нощен труд” публикува на първа страница, че победител ще бъде Ивайла и е избрана лично от Илия Павлов, защото двамата имат връзка.

“Бях готова да се откажа. Това е първият момент, в който се почувствах срината до основи. Дарина ме спря и каза да се пробвам все пак. Бях убедена, че след медийния натиск ще се огъне. Истината е, че тя, а не Илия бяха причината да стана Мис България и е недостойно да се пише и да се говори друго, защото е лъжа. Не можех да повярвам, когато ми обявиха името. И до днес се възхищавам на смелостта на Дарина да се опълчи срещу всички и да ме избере”, разказва в едно от първите си интервюта след победата Ивайла.

За приема след финалната церемония в хотел “България” и до днес се носят легенди в цяла София. Присъстват и хора от подземния свят, бизнесмени, журналисти, представители на модния свят. Всички искат да се запознаят с най-красивата. Тя вече осъзнава унищожителната сила на известността, но на следващия ден след като получава лентата разбира за пълната й мощ.

Ивайла е подложена на унизителни критики и коментари заради своя вроден говорен дефект, както и за предполагаемата й афера с Илия Павлов. Години наред посещава логопед, докато междувременно отговаря и на десетки въпроси по време на интервюта за познанството си с покойния вече бос на Мултигруп.

“С Илия се запознахме на “Мис Гранд хотел Варна”. Дъщерята на Илия и Дарина – Паола, ме забелязала и настоявала да ме изберат. Много ме беше харесала. Дарина дойде да се запознае с мен. Каза, че организира “Мис България” следващата пролет и има планове за мен. Когато започна същинската подготовка за конкурса, наистина живеех в апартамент в хотел “България”, но там бяха и всички останали участнички”, връща се назад във времето миската.

С Илия Павлов
С Илия Павлов

Случайните срещи и събития в живота на Бакалова след конкурса продължават. Заради ангажиментите си като Мис България живее в София, но често се прибира в родната Варна. При поредното си завръщане в столицата претърпява катастрофа на разклона за Кремиковци. Няма сериозни последствия, но уплахата остава. Същата вечер, за да я разсее от случката, нейна приятелка я извежда в едно от най-елитните заведения в София. Тогава 20-годишната Бакалова чува думите “Какво да направя, за да се усмихнете”, изречени от бизнесмена Румен Гайтански.

Следва бурна, голяма, разрушителна любов, по думите на самата Ивайла. Двамата се разделят още докато дъщеря им Рая е бебе.

“Години продължи моето фокусиране върху Румен и миналото. Изгубих 3 или 4 години в размисли и страсти. Вероятно причината е, че не мъж или жена застана между нас. Ние 100% си бяхме верни. Помежду ни застанаха дреболии”, споделя в интервю след развода Ивайла. Близките на миската знаят, че това наистина е най-трудният период в живота й и тя никога не го е крила. Много млада остава с бебе, с разрушена връзка с много богат и известен, с титла, която й носи само медийно внимание. Затваря се в себе си за много дълъг период от време. Спира да посещава светски събития, да коментира личния си живот. Едва след толкова години връзката й с Веселин Денков е първата, която става публично известна и то по нежелан за нея начин.

Заради него тя се връща от Дубай, където прекара години. Само няколко месеца след окончателното й връщане у нас той е арестуван и тя отново е сама.

Това, че привлича неподходящи мъже около себе си, самата Бакалова е опитвала многократно да си обясни най-вече с отсъствието на бащата в своя живот.

Ивайла Бакалова и Веселин Денков бяха арестувани на Калотина.
Ивайла Бакалова и Веселин Денков бяха арестувани на Калотина.

Ивайла и близначката й Божидара са отгледани от втория съпруг на майка им. Истинският им родител дълго води публична война с тях.

По време на участието си в предаването “Къртицата” Ивайла сподели ужасяващи детайли от детството, че баща им Божидар Бакалов ги е малтретирал, в резултат на което тя заеква. Тежките признания в предаването бяха предвестник на още по-големи проблеми. Тя пострада много тежко по време на една от мисиите в предаването. Заради травмата тя напусна играта и до ден днешен има болки в крака.

Брюнетката прекара на легло 3 месеца. Продуцентският екип на шоуто предварително изпробвал терена с тест участници, които се справили без проблем. Като част от изпитанието риалити звездите трябваше да се изстрелят с катапулт и да бъдат уловени в мрежа. Първи опит тогава направи актьорът Александър Сано, който се измъкна от мрежата без наранявания. Това даде увереност на продуцентите, че останалите участници също ще се справят. След него най-безстрашна се оказа Ивайла. Веднага щом се озова в мрежата, Бакалова се оплете в нея. Силният камшичен удар на въжето стана причина миската да получи тежка полифрагментна фрактура. Краката на Ивайла не можеха да се освободят и в крайна сметка хъсът й изигра лоша шега. Бакалова увисна с главата надолу, при което получи травмите си. След като я извадиха от мрежата, тя сподели, че е усетила ужасно изпукване.

Контузията на Ивайла я изкара не само от играта, но и от активния живот в следващите месеци. Лекарските прегледи установили, че миската има 3 фрактури на единия крак, а в началото дори не се знаеше дали ще се възстанови напълно.

След предаването и неприятностите Ивайла изчезна от България. В началото нямаше никаква информация от самата нея къде и с какво се занимава. Това породи всякакви слухове по неин адрес. В крайна сметка Ивайла сподели публично, че се е преместила да живее в Дубай. Занимава се с недвижими имоти и няма никакво намерение да се връща повече в България. Тя осъзнала, че медийната популярност не й носи нищо добро. Иска да живее спокойно в чужбина, без никой да знае за нея. Успява да реализира плана си. Работи извън светлината на прожекторите, запазва малка част от приятелите си. Остава близка със сестра си Божидара и още няколко човека в България. С увереност споделя, че най-накрая се чувства спокойна и щастлива.

И точно тогава съдбата отново й изиграва лоша шега. Тя никога не е разказвала как се е запознала с Веселин Денков, но според нейни близки първата среща е в Дубай.

За първи път за връзката им, макар и неофициално, се разбра преди две години. Тогава Венков отпразнува 50-годишен юбилей с грандиозни купони в София, които продължиха три дни. Първо в неговия ресторант в полите на Витоша, пред избран кръг от приятели и напълно инкогнито, специално за рождения му ден пя групата Джипси Кинг. Клипче от вечерта е запечатало как известната група пее на Веско и Маринела Арабаджиеви, които също в момента имат проблеми с правосъдието. Следва голям прием в столичен хотел със стотици гости. Тогава добрият приятел на Ивайла, певецът Азис, я издаде, че именно тя е организирала големия празник за своя любим.

Двамата все по-често можеха да бъдат забелязани заедно, а връзката им не бе тайна. Дни преди ареста двамата са в Италия, а всички снимки на Бакалова показват, че сияе от щастие.

Уви, на връщане в България се случва поредната драма в живота й.

Преди време дори сестрата на Ивайла, Божидара, намекна в предаването “Папараци”, че миската има лоша карма, защото Ивайла не е истинското й име. Известната моделка като дете се е казвала Людмила.

“Двете бяхме нежелани деца, защото баща ни не е знаел дали ни иска. И в един момент ти можеш да решиш, че това е травмата на живота ти. Обаче ако си по-дълбок човек и търсиш отговори, но не тези, които са навсякъде около нас, а твоите отговори, отговорите на душата ти, ще осъзнаеш, че така е трябвало да се случи", разказа тогава Божидара.