Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В СЛИВЕН не са вдигнали бялото знаме. Дори според изпълнителния директор на отбора Георги Кирилов шансовете са достатъчни, за да остане отборът в групата на професионалистите. Всъщност гостуването на сливенчани в Каварна е едната надежда за спасението. Този мач вероятно е и истинското дерби на кръга, след като във връхната част на таблицата ситуацията е изяснена.

"Дори и в последния кръг - домакинството ни срещу "Миньор", също влиза в сметките за оставането в групата", категоричен е Кирилов. Финансовите проблеми, дължимите пари за трансферите в ЦСКА и половината напуснали футболисти на Димчо Ненов превърнаха втората половина от шампионата в истински кошмар за "Сливен".

Без да се споменава изрично, надеждите са отборът да прескочи двата отбора над себе си и в най-лошия случай да играе бараж за оставането в "А" Професионална група. Още повече че равенството (2-2) с "Монтана" показва съживяване в играта на тима.

Друг е въпросът, че това става по-късно и поставя на нокти и треньора, и кмета Йордан Лечков. През есента "Сливен" загуби у дома с 0-1.

Докато в Сливен драпат за оцеляването, "Калиакра" се чувства напълно комфортно на 12-ото място в класирането.

Слабо и срещу сабите

Но статистиката е категорична - в последните 8 домакински срещи отборът на Тони Здравков има една-единствена победа (1-0 с "Видима"). Балансът от мачовете на градския стадион в Каварна е потресаващ 2-13.

У дома "сините" играят еднакво слабо със силните и второразредните отбори. Фактите - "Калиакра" изпусна "Видима" само с гол и остави разпадащият се "Черноморец" да ги победи също с толкова.

:: Победата за "Сливен" дава известни гаранции, че с края на шампионата нещата отиват към спасение.

:: Тони Здравков е гарантирал втори пореден сезон на "Калиакра", но това не го прави спокоен. Проблемът за треньора са резултатите и негативният баланс от началото на втория дял - 5-19.

:: ПРОГНОЗА: Труден мач и за двата отбора, като се има предвид, че каварненци ще искат да са максимално далеч от баража, а "Сливен" - максимално близо до него.