Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОПУСК: Гара Дембеле е литнал трима от защитата на "белите" - Георгиев, Молдованов и Басо. "Левски" победи "Славия" с 3-0, но топ-реализаторът на "сините" не вкара гол.
ПРОПУСК: Гара Дембеле е литнал трима от защитата на "белите" - Георгиев, Молдованов и Басо. "Левски" победи "Славия" с 3-0, но топ-реализаторът на "сините" не вкара гол.

НАЙ-ПОСЛЕ тази събота Любослав Пенев ще изведе отбора си спокоен. Вече нищо не заплашва шампионската титла на "Литекс". Преди седмица Чичовото категорично отказваше да признае, че ловчалии са дублирали купата си от миналото първенство.
"Играхме добре, но още не сме шампиони - категорично заяви Любо Пенев след подареното 0-1 със "Славия" (автогол на Виктор Дениран) - Предстои да се работи още, имаме да изпълняваме програма."

Въпреки че срещата с "белите" имаше неочакван обрат, Пенев очевидно е доволен от играта на състава си. Рационален до крайност, тренерът трупа  максимум точки след победи с по 1-0. Ако се изключат двете "четворки" (срещу "Видима" и "Сливен"), "Литекс" не е правил победа с повече от 2 гола в продължение на месец и девет дни.

За мача на националния стадион "Васил Левски" се връща титулярът на вратарите Винисиус Баривиейра. Натрупаните пет жълти картона го пратиха в принудителна почивка при гостуването на "Монтана" в Ловеч. Като цяло в отбора не се виждат кадрови проблеми. Може да се предположи, че Пенев ще заложи на схемите от предишните два мача.

Поредица

В същото време софийските железничари са влезли в цикъл от равенства. При това, ако не беше подпирането от Антон Генов, загубите за играчите на Диан Петков можеха да са с една повече. В късната есен "Локо" губи (1-0) мача на градския стадион в Ловеч, но сега едва ли ще е в състояние да се реабилитира. А и "Литекс" е направо непоклатим и в класирането, и с играта.

Червено-черните за последно са били част от европейските турнири през 2008 г. Както изглежда, мотивите за европейска виза са далече по-големи от възможностите на отбора, за да се повтори европейската им програма.

:: Задачата на "Локомотив" да се добере до заветното четвърто място в крайното класиране става още по-трудна, след като в последния кръг от шампионата играят в едно от най-старите столични дербита - със "Славия".

:: Амбициите на Любослав Пенев са да завърши полусезона само с една загуба.

:: ПРОГНОЗА: Макар и спечелили титлата и освободени от напрежението на шампионата, ловчанлии едва ли ще намалят темпото и ще спечелят срещу железничарите. Резервният вариант е "хикс".