Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ами това вече сме го виждали - на активното мероприятие т. нар. Февруарски протести 2013 год. - щом стане тъмно вечер, идват ония “протестиращи” с качулките и маските и започват да хвърлят камъни и други неща по полицаите. Полицаите само се отбраняват, в един момент вече им писва и настъпват с палките. Тогава “протестиращите” ултраси избутват на първа линия обикновените протестиращи, които да отнесат палките и арестите, и избягват от протеста.

На протестите срещу коалицията БСП-ДПС-Атака през лятото на 2013, от самото начало се появиха такива “протестиращи”. Обаче нормалните хора се отдръпваха и разграничаваха от тях, а полицаите ги извеждаха и изпращаха да си ходят. И така беше всеки ден.

Сега обаче някои от самообявилите се за лидери на протеста сами зададоха тоя тон от самото начало - не само с говоренето си, но и с издигането на бесилки, ковчези, спиране на метрото и други безобразия. А вчера немалко от обикновените протестиращи изглежда нямаха нищо против часове наред да се хвърлят бомбички, стъклени бутилки и подпалена слама по полицаите.

Развръзката беше съвсем очаквана.

П.П. Жалко, че всичко, което започна с Росенец и срещна подкрепа от толкова много хора, дори и извън симпатизантите на ДБ, потъна в клоунади, лумпениади, левичарски пишман-анархизъм, отровни триота и катуни от палатки.

*От фейсбук