Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът  Румен Радев СНИМКА: Прессекретариата на държавния глава
Президентът Румен Радев СНИМКА: Прессекретариата на държавния глава

Под лицемерния претекст за грижа както към полицаите, така и към мирно протестиращите български граждани президентът Радев направи нещо омерзително и недопустимо – направи си недопустим ПР, отправяйки остри критики към МВР за вандалските изстъпления от 2 септември.

Изцяло в стилистиката и духа на вече изразените позиции както от БСП, така и от Отровното трио и някои извънпарламентарни партии, държавният глава упрекна полицията в прекомерна употреба на сила, побой над невинни граждани и повтори опорката-въпрос защо службите не са предотвратили насилието.

С това Радев не остави и капка съмнение, че действа в пълен синхрон с организаторите на метежа, които дни наред призоваваха за радикализация на протестите, с партията, която го издигна и затвърди мнението, че носи политическата отговорност за погромите и насилието.

Така, атакувайки една от най-важните институции у нас – МВР президентът, вместо да обединява, за пореден път разделя и се изявява като чисто политически играч, преминавайки още една червена линия.
За целта бяха поканени най-големите медии, някои от които излъчваха пряко.

Провалът на замисъла на президента беше толкова мащабен, колкото неморална като замисъл беше и самата ПР-акция. Защото поканените да им „набива канчетата“ главен секретар на МВР, председател на ДАНС и директор на СДВР категорично и безусловно защитиха действията на полицията на терен и решенията, които са вземали техните началници. И тримата поставиха в конфузна ситуация държавния глава, като отказаха подробна конкретна информация заради присъствието на медиите и заради водените следствия.
Те обаче не пропуснаха да поздравят полицаите за тяхното поведение и да им благодарят, с което показаха категоричното си несъгласие с мнението на обитателя на „Дондуков“ 2.

От това, което все пак беше съобщено на Радев стана ясно на какви унижения, обиди и физически атаки са били подложени полицаите, същите, които държавният глава обвинява в прекомерна употреба на сила и неправомерни действия.

Така ПР-операцията, замислена от Радев като публичен линч над ръководството на МВР и техните „началници“ се обърна срещу него и го накара в края на срещата да смекчи тона.

В заключение президентът напомни колко важен е имиджът на МВР като стожер на обществото и колко важно е доверието в него.

Именно, г-н президент, но точно такива наказателни акции като вашата далеч не допринасят за издигане на престижа на българската полиция. Която в болшинството си вие смятате за почтена.

Евгени Петров
Евгени Петров