Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дуейн Джонсън се пребори с трудното си минало, за да заживее приказния живот на всенародния любимец в Холивуд

Навремето искаше да стане професионален футболист, но хроничните контузии го насочиха в кеча и го позлатиха

Всеки втори човек по тази земя търси рецептата за охолен живот, лишен от постоянни грижи за сметки и кредити. Мнозина се увличат по бързите начини за забогатяване, които почти винаги са свързани с потъпкването на законите и човешките норми. Дуейн Джонсън-Скалата много се потруди в живота, опази се от престъпните банди и в крайна сметка стигна до така мечтаните богатство и слава.

Сега хем е богат, хем е любимец на милиони мъже и жени по света. Рецептата му за успеха се събира в едно изречение, но не бързайте да се подлъгвате, че е лесна за изпълнение. Легендарният кечист яде много бой на ринга, тренира до премаляване артистичността на веждите си и не на последно място наля достатъчно акъл в главата си, за да стигне до върха на световния шоубизнес.

Тези дни излезе класация на най-добре платените актьори в света и Скалата уверено се закотви на първото място със спечелени 87 млн. долара от 1 юни 2019-а до 1 юни 2020 г. Цифрата е внушителна, но самите вие едва ли ще се сетите за хубав филм с участието на Скалата, който сте гледали напоследък. Няма да го срещнете и сред номинираните за "Оскар" актьори на следващата церемония по връчването на безценните статуетки.

Дуейн никога не се е бутал да му се кланят и да го награждават. Не се сърди, ако първо на него звъннат, когато дойде време да се снима екшън с качествени ефекти и тъп сценарий. Още по-малко го засягат коментарите, че играе като самодеец от кварталната трупа. Важното е, че децата продължават да го обожават, а щом малчуганите са на негова страна, татковците и майките също са в киносалона.

Само да не помислите, че този текст има за цел да се надсмее над най-скъпоплатения актьор. Мястото му на върха в никакъв случай не е плод на вълшебство. Скалата може и да не е най-великият актьор, но със сигурност здраво се труди през годините, за да си намери своето място под слънцето. Напомпаните му мускули са съчетани и с добре тренирани мозъчни гънки. Още на младини се усеща, че само с физика не става, и успява да вземе две дипломи - по криминология и физиология.

Разбира се, спортът винаги е бил на първо място. Младият Дуейн няма как да избяга от семейната обремененост. Почти цялата фамилия се занимава с кеч. Дядо му е легендарен боец, баща му също. Любимата баба по едно време ръководи клуб с юначаги, които се млатят до кръв на ринга.

Чичовците му също са любимци на феновете, които ги знаят като Дивите самоанци.

Младата издънка все пак прави някакви плахи опити да хване по свой път и отива да тренира американски футбол.

Има ги качествата, желанието също е на негова страна, но не и съдбата. Първата тежка контузия идва тъкмо когато е хванал окото на големите акули в бизнеса. Лекарите успяват да си свършат работата, но следват сериозни проблеми с коляното и Дуейн е принуден да напусне терена. Роднините очакват с отворения обятия блудния син и моментално го запращат в месомелачката на кеч индустрията. Джонсън си пасва като дялан камък на новото място.

Яде здрав кьотек, но и префасонира достатъчно чужди муцуни, за да влезе в полезрението на феновете.

След като му пришиват и подходящия прякор Скалата, Дуейн Джонсън е напълно готов да превземе върха в тази индустрия. Порасналите вече фенове на кеча няма начин да са забравили коронния номер на боеца да бръчка театрално вежди, докато очаква овациите на публиката. Именно тази му изключително тренирана и подвижна част на лицето се хареса и на големите акули в киноиндустрията, които развързаха кесиите.

Сега Скалата е успешен и богат актьор, който се радва и на уреден личен живот. През миналата година бившият кечист и Лорън Хашиян се ожениха след 12 години връзка и две прекрасни дъщери. Самият Джонсън не крие, че се чувства добре в своята кожа, но и че не е забравил откъде е тръгнал и какво е преживял, за да да стигне до края на пътя. Защото дотук бяха изброени повече хубави, отколкото лоши моменти в живота на Скалата. А такива не липсват. Дуейн пази спомени и за едно тъмно минало, изпълнено с отчаяние и опасни мисли за бягство от живота.

Вече споменатите тежки контузии, докато се опитва да стане професионален футболист, за известно време го хвърлят в прегръдките на отчаянието.

На всичко отгоре по това време баща му не се справя достатъчно добре в кеча и парите свършват.

"Не можех да правя това, което обичам, и имах пет долара в джоба си. Плачех по цял ден и мислите за смъртта не ми изглеждаха чак толкова страшни", признава по-късно Дуейн Джонсън. На всичкото отгоре той е и фамилно обременен, когато става дума за депресията. Едва 15-годишен, Дуейн спасява собствената си майка Ата от самоубийство. Един ден жената спира колата си на оживено шосе, излиза и предприема смъртоносна разходка между хвърчащите с висока скорост автомобили. Добре, че синът й не губи присъствие на духа и успява да я дръпне настрани, преди да се е случило непоправимото.

"Когато вече бях достатъчно известен и заможен, се съгласих да говоря за тъжната половина от живота си. И не за да си правя реклама, а за да покажа на младите хора, че винаги има надежда и не бива да се предават. Няма нищо страшно да споделяш с близките си, ако нещо те мъчи. Не е срамно да си признаеш болката и страданието. Ако някой ти се подиграе, значи не е твой приятел и трябва да го изхвърлиш от живота си. Говорете и споделяйте. Това е шансът да намерите решение на проблемите си", категоричен е Дуейн Джонсън.

Дори сега, когато е на върха, Дуейн не губи своята енергичност и продължава да преследва с настървеност всяка следваща цел в живота. Отделя огромна част от личното си време, за да помага на бедните и онеправданите. И не спира да повтаря, че депресията и отчаянието не са крайна спирка. Струва си да се замислим върху думите на Скалата и да му повярваме. Колкото и да не става като актьор, той е идеален пример, че винаги има шанс нещата да се оправят, ако положиш необходимите усилия.