Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация - сами и борейки се за политическо оцеляване и още няколко месеца на власт. Това заяви Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в словото си за старта на новата сесия.

Политическата криза остава, протестът не спира, а напротив - увеличава се. Няма политическа формация, която да подкрепя безпрекословно проекта за конституцията. Коалиционните партньори на ГЕРБ им поставят неизпълними условия. Трудно събирате тези 120 подписи, а събирането на 160 изглежда невъзможно, каза Нинова. И гарантира отново, че групата на ГЕРБ няма да осигури нито един подпис.

Ясно е, че правителството си отива, но преди това трябва да гарантираме честни избори с машинно гласуване, каза още соцлидерката. Тя критикува ГЕРБ, че са допуснали и хартиен вот освен машинния, затова призова всички граждани да не допускат фалшифициране на изборите.

За нас този парламент е делегитимиран, допълни Нинова.

Бъдете активни, но не агресивни, за да не допуснем насилие и ексцесии, обърна се тя към своите.

БСП няма да се възползва от връчен мандат и съставянето на какъвто и да е кабинет в мандата на този парламент, защото той е изчерпан, категорична бе Нинова.