Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

115-те патрона, заради които Васил Капланов-Каплата от Дупница е обвиняем, са били открити на два адреса, където той и брат му пребивавали.

Боеприпасите били намерени по повод образуваното от Окръжна прокуратура-Кюстендил  досъдебно производство за отвличането на Янек Миланов. Във връзка с него са извършени процесуално- следствени действия и е направено претърсване, и изземване на два адреса в град Дупница, където са открити и въпросните боеприпаси. Адресите се обитават от Васил Капланов, а единият от тях и от неговия брат.

Днес РС -Дупница определи за  Васил Капланов мярка за неотклонение "Домашен арест", която може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Той е привлечен от Районна прокуратура – Дупница, като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 патрони калибър 9х19мм за пистолет Глог 17С, без да има за това надлежно разрешение. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Съдът счете, че макар и на този ранен от разследването, Досъдебното производство в РП – Дупница е от 26.08.2020 г., може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. В делото няма данни да съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Васил К. е неосъждан, с известен постоянен адрес и досега не се е укривал от органите на досъдебното производство, пише в мотивите на съда.