Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

"Непрекъснато призовавам организаторите на тези протести да ги заявят по закон и да спазват закона. На улицата са много млади хора, които искат промяна, искат върховенство на закона, справедливост, ред. Хората обаче, които са застанали заедно с тях и се опитват да ръководят протеста, правят точно обратното – неспазване на закона, беззаконие, хаос, агресия. Това не може да бъде представителството на тези прекрасни млади хора, които очакват тази промяна".

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в столичната 51 ДГ „Щурче”, цитирана от БГНЕС.

Кметът изрази надежда, че до 15 септември се надява протестите да приключат и да няма затруднения за гражданите.

„Надявам се организаторите да осъзнаят, че в интерес на протеста е неговото мирно провеждане”, заяви тя.

Попитана дали подкрепя тактиката на полицията да не охранява протестите, докато не бъдат заявени в общината, Фандъкова каза, че не коментира стратегии и тактики на полицията.

„Ако протестите се заявяват, това дава възможност както на общината, така също и на полицията да си свършат работата. Тогава има маршрути, тогава се знае и полицията е длъжна, не само трябва, а е длъжна, да осигури съответния ред“, каза тя и коментира, че целта на организаторите не е реда и спокойствието в града да се спазват.

Кметът обяви още, че не е получено в общината уведомление и за днешния протест.