Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Граждани го посрещат с викове "Червени боклуци" и плакати "Вън"

Президентът Румен Радев се срещна с протестиращи при палатковия лагер до Община Варна. Той бе посрещнат с освирквания и викове "Червени боклуци" от част от гражданите и плакати с надписи "Радев вън". Двата лагера - на поддръжници на Радев и симпатизанти на ГЕРБ и правителството почти стигнаха до физически сблъсъци. На косъм да пострада от гнева на протестиращите бе и лично кметът на града Иван Портних. "Не е време за промени в Конституцията. Изобщо не трябва да се коментират предложенията на министър-председателя", каза президентът.

Той призова хората "изобщо да не се увличат в това недоносче, наречено нова конституция". Сега Борисов иска промени в Конституцията, за да не говорим за шкафчета. Дневният ред е ясен - оставка, незабавна, безусловна и честни избори. И нека следващия парламент с вашата воля да дебатира новата Конституция. Не се предлагат така промени в Конституцията, за три дни, не може така, коментира Радев.

На мястото са кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев, евродепутатът Емил Радев, но недоволните граждани не ги пуснаха да отидат до държавния глава.

Събралите се гражданите скандират "Оставка", "Мафия" и "Мутри вън". Други отправят обиди към варненския градоначалник.