Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

България се сбогува с легендарния вратар Бисер Михайлов. Бисерът на вратарския клан Михайлови пое за своя мач на небето, а футболната общественост, опечаленото семейство, близки, приятели и фенове се сбогуваха с големия футболист, скромен и обичан човек, на поклонение в храма "Света София".

Застанал пред най-тежката врата, онази на храма, през която току-що минаха тленните останки на баща му, Борислав Михайлов не можеше да сдържи сълзите си, а още по-неутешима бе съпругата му Мария Петрова. Но изпращането бе и с аплодисменти - всички край храма,  дори и работещият солиден отбор от журналисти, инстинктивно започнаха да ръкопляскат, за да отдадат почит към Бисер Михайлов.

Николай Михайлов и Борислав Михайлов
Николай Михайлов и Борислав Михайлов

Стискайки здраво в ръцете си портрет на любимия си дядо влезе на поклонението внукът Николай Михайлов. Тръгна си със същия портрет на вратаря с най-много мачове за "Левски" - дядо си. Сякаш, за да затвърди думите от сбогуването си, че Бисер Михайлов винаги ще е с него и ще му посвещава всеки бъдещ повод за гордост. 

Николай с портрета на дядо Бисер
Николай с портрета на дядо Бисер

Борислав Михайлов с децата си Николай и Бисера, брат му Руслан Михайлов, Мария Петрова и останалите най-близки от семейството получаваха дълго съболезнования.

Мария Петрова пред храма
Мария Петрова пред храма

Да изпратят Бисер Михайлов в последния му път дойдоха собственикът на "Левски" Наско Сираков, изпълнителният директор Павел Колев, Константин Папазов, Ивайло Цветков, както и треньорът Георги Тодоров.

Георги Тодоров
Георги Тодоров
Павел Колев, Ивайло Цветков и пресдиректорът на БФС Христо Запрянов (от дясно на ляво)
Павел Колев, Ивайло Цветков и пресдиректорът на БФС Христо Запрянов (от дясно на ляво)

С вратаря и човек за пример се сбогуваха легенди, бивши и настоящи футболисти на "сините", представители на феновете. На поклонението бяха Кирил Ивков, Добромир Жечев, Стефан Стайков, Ангел Станков, Георги Цветков, Емил Велев, Антони Здравков...

Кирил Ивков, Емил Велев и Михаил Касабов
Кирил Ивков, Емил Велев и Михаил Касабов

Изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов поднесе цветя пред приятеля си и баща на бившия президент на футболния съюз Борислав Михайлов. Емил Костадинов, Антон Попов и служители на футболния съюз също се поклониха пред Бисер Михайлов.

Още един президент на БФС присъстваше на поклонението - Валентин Михов. Поклониха се и Бончо Генчев, и Чавдар Цветков. Както и големият доктор Михаил Илиев. 

Бончо Генчев, Емил Костадинов и Антон Попов
Бончо Генчев, Емил Костадинов и Антон Попов

На поклонението присъства и бившият вътрешен министър Румен Петков.

Румен Петков
Румен Петков

Логично сред опечалените бе и доскорошният капитан и настоящ помощник-треньор на "Левски" Живко Миланов, съпруг на внучката на Бисер Михайлов, носещата неговото име дъщеря на Боби Михайлов Бисера.

Живко Миланов
Живко Миланов

В черно сред дошлите да се поклонят бяха още един голям "син" вратар - Димитър Иванков, заедно с Димитър Телкийски, със завърналия се в "Левски" Валери Божинов и с нападателя Атанас Курдов.

Валери Божинов
Валери Божинов

   Венци поднесоха редица институции, футболни фамилии - като емблематичното спортно семейство Вуцови, както и много левскари.

Легендарният вратар на “Левски” Бисер Михайлов почина на 13 август.

Бащата на Борислав Михайлов и дядо на Николай Михайлов напусна този свят на 77 г. след инфаркт.

Големият страж е роден на 30 юни 1943 г., а цялата му професионална кариера преминава в “Левски”.

Бисер Михайлов постави началото на явлението Михайлови - три поредни поколения вратари на “Левски” и България. Вече 60 години кланът Михайлови е на вратата - постижение, с което не може да се похвали нито един друг клуб в Европа.

За “Левски” Бисер Михайлов игра от 1961 до 1975 г. Има 226 мача в “А” група, 43 мача за купата на страната, 67 международни и над 50 други срещи. Четирикратен шампион на България (1965, 1968, 1970 и 1974) и трикратен носител на Купата на Съветската армия (1967, 1970 и 1971). Има 5 мача за “А” националния отбор (1967-1973) и 2 мача за “Б” националния отбор. За “Левски” има 16 мача в евротурнирите (4 за КЕШ, 8 за КНК и 4 за купата на УЕФА).

Именно Бисер Михайлов е и вратарят с най-много мачове за “Левски” в историята, изпреварвайки Димитър Иванков и сина си Борислав Михайлов.