Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фучеджиева за протестиращите: Новите "другари" и "комсомолци". Родихте нова съпротива, но не тази, за която се смятате Милена Фучеджиева

Писателката Милена Фучеджиева се обърна гневна във фейсбук с няколко поста към протестиращи, които ругаят нейните писания и я заплашват по всевъзможен начин, защото не е съгласна с тях: 

Една ДБ активистка написа под текста ми по-долу, че бил излишен. Излишен за кого? И коя е тя за да решава кой текст е излишен? Учителката ми по литература? Редакторка на мое произведение? Майка ми? Човек, който ценя или имам изобщо някакво отношение към него? Цензорът на републиката? И кои сте вие изобщо да си позволявате да идвате на стената ми и да определяте това, което пиша като излишно? 

Когато говоря за новите "другари" и "комсомолци", точно това имам предвид. Те искат да решават кой текст е излишен, което означава, че искат да контролират мисленето ви! Е няма да стане. Тази диктатура я познавам, познавам съвременните комунисти в зародиш не по-зле от комунистите с които съм живяла и делила държава. Затова не само по никакъв начин няма да позволя да ми казвате, че който и да било мой текст е излишен, но и ще се боря срещу вас. Ако не сте разбрали досега защо не ви понасям, нека сега да ви е напълно ясно. Вие искате да цензурирате. Искате да "канселирате". Да го духате. Родихте нова съпротива, но не тази за която вие се смятате. И само заради това ще гласувам срещу вас. Няма значение за кого, но задължително срещу вас.

Бях заплашена и с унищожение на репутацията ми. Какво по-освобождаващо от лоша репутация, но за да го знаеш трябва да си поне малко умен.

Сега текстът ми е излишен, после аз ще стана излишна, защото ще съм с лоша репутация.

Мамка ви комунистическа в зародиш