Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Звездата обяви, че е с коронавирус, навръх 60-годишния си юбилей

Пробива в Холивуд, без още да знае английски

 Играе се важен мач на училищния отбор на Малага. На терена звездата на тима е покосен от противников играч, болката е пронизваща, а кракът му ... е счупен. Мечтата на Антонио се разбива на пух и прах.

До този момент тийнейджърът се е представял отлично за отбора и пред него се очертава бляскаво бъдеще, но съдбата го лишава от шанса да стане звезда в голямата игра, подобно на Емилио Бутрагеньо.

Антонио също като прочутия футболист е

заклет фен на

"Реал" (Мадрид),

а към днешна дата е и почетен член на клуба.

Гледайки редовно мачове на любимия "кралски клуб", както и на едноименния отбор на родния си град "Малага", това момче завинаги остана просто фен на великата игра.

За щастие, неговият път бе друг и го отвежда до Града на ангелите. Антонио Бандерас не стана титан на терена, но неговата звезда изгря в Холивуд, а името си той записа на Алеята на славата. Бившият треньор на Антонио - Матес смята, че ако не се бе заел с актьорство, той е могъл да стане много добър футболист.

Навръх 60-ия си рожден ден на 10 август прочутият актьор обяви, че е дал положителен тест за COVID-19 и е поставен в дома си под карантина.

"Искам да добавя, че се чувствам добре, само съм малко по-уморен от обичайното и съм убеден, че ще се възстановя възможно най-бързо", написа той в профила си в туитър качвайки снимка на себе си като дете.

Обръщайки се назад испанецът може само да се поздрави за добре извървения път до днес.

Бандерас се ражда в семейството на Хосе Домингес, полицай в испанската Гражданска гвардия, и Ана Бандерас Галего, учителка.

Младият Антонио е възпитан като католик, а след фаталното счупване пренасочва енергията си от футбола към актьорското майсторство.

"По това време развих страст към театъра, след като видях сценичната продукция на "Коса", казва той.

Звездата започва актьорското си образование в школата за драматично изкуство в Малага и прави дебюта си в малък театър в града.

Стига се дори до инцидент, когато

младежът е арестуван

от испанската полиция за изпълнение в пиеса на Бертолт Брехт, поради политическа цензура, наложена от управлението на генерал Франсиско Франко.

Бандерас прекарва цяла нощ в полицейския участък, след което стои зад решетките още три или четири пъти.

Отново заради играта си в малка театрална трупа, която обикаля цяла Испания и прави представленията си в малки градски театри и на улицата.

През 1979 г., на 19-годишна възраст,

Бандерас се мести

в Мадрид,

за да преследва мечтата си за бляскава актьорска кариера. Разбира се, за да се издържа освен като актьор младият мъж е принуден да работи и като сервитьор.

"По това време се присъединих към трупата в Националния театър на Испания, ставайки най-младият член на компанията", разказва по-късно Бандерас. Някъде тогава със сценичните си изпълнения той привлича вниманието на филмовия режисьор Педро Алмодовар, който кани младия актьор във филмовия си дебют Laberinto de pasiones (1982).

След лентата Бандерас и Алмодовар обединяват усилията си в създаването на иновативни и сексуално провокативни филми през 80-те години. Дългото и ползотворно сътрудничество в крайна сметка трасира пътя на актьора към световното кино. Особено след играта му във филма, номиниран за наградата "Оскар" Жени на ръба на нервен срив" (1988). Три години по-късно звездата прави своя дебют в Холивуд.

По това време той не говори английски език и се налага да учи диалозите буквално наизуст.

Впоследствие Бандерас се сдоби с

международна

слава

заради партнирането си с Том Ханкс във "Филаделфия" (1993), след това игра с Том Круз и Брад Пит в "Интервю с вампир" (1994). Но е факт, че той стана звезда от световна величина с филмите "Десперадо" (1995) и "Маската на Зоро" (1998)

С "Десперадо" идва и бракът му с друга холивудска знаменитост - Мелани Грифит. Двамата бяха заедно до 2015 г., но за учудване на всички запазиха добрите отношения и след развода.

"Вече не съм женен с Мелани, но тя е моето семейство - казва актьорът. - Тя вероятно е един от най-добрите ми приятели, ако не и най-добрият приятел, когото имам." Двамата имат дъщеря - Стела Бандерас.

Стела, която след месец ще навърши 24-години,

не иска и да чуе за професията

на родителите си. Красавицата отлично се разбира с децата от предишните бракове на майка си - Дакота Джонсън, чиято звезда изгря с "50 нюанса сиво", и Александър Бауър, също актьор. Стела обаче не желаела да се изявява пред камерата, а по-скоро би се пробвала като режисьор. Госпожица Бандерас е най-потайното момиче на света, казват нейни приятели. Тя крие и кой е красавецът, чиито снимки се прокрадват в нейния инстаграм. Стела ненавижда нездравия интерес на медиите към цялата им актьорска династия.