Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едно обикновено момиче отиде при Алваро да си вземе автограф и взе, че се превърна в негова съпруга

Шампионската лига най-сетне се завърна на европейската футболна сцена. Феновете много страдаха, но си заслужаваше, защото ги очакваха наистина зрелищни битки. Съдбата също помогна да е интересно, пращайки всички бивши шампиони в единия поток. А в другия единственият отбор, достигал до финалния мач в турнира, е испанският гранд "Атлетико" (Мадрид).

Момчетата на Диего Симеоне имат

отлична възможност

да достигнат до трети мач в битка за трофея за последните седем сезона. "Дюшекчиите" показаха страхотна форма след рестарта на Ла Лига и не загубиха нито един мач. Преди пандемията пък съумяха да елиминират действащия крал на Европа "Ливърпул" насред "Анфийлд".

И като се има предвид поне на пръв поглед по-лекият жребий, мнозина са вперили поглед в отбора от Южен Мадрид с очакване най-накрая да бъде спечелена единствената купа, която липсва във витрината им. Надеждите за успех на тима са свързани най-вече с рекордната млада покупка Жоао Феликс, опитния Дего Коста и не на последно място играча, който вече е вкусвал от славата на триумф в Шампионската лига - Алваро Мората.

Именно испанецът сложи точка на спора в осминафинала реванш срещу "Ливърпул", вкарвайки третото попадение за крайното 3:2. Тогава той падна на колене пред многобройната гостуваща агитка, вероятно като жест за искане на прошка заради това, че дълги години бе част от градския съперник "Реал" (Мадрид).

Ултрасите явно му бяха простили

и нападателят с чисто сърце можеше да се наслади на върховния момент в една и без това зрелищна кариера.

Всичко във футбола за Мората започва още когато топката била по-голяма от самия него. Роденият в Мадрид испанец спял с коженото кълбо и опитвал да дриблира в класната стая. Когато е на 13 години, талантливият тийнейджър е желан и от двата мадридски колоса "Реал" и "Атлетико", но заради лоши оценки в училище баща му е твърдо против и настоява Алваро да набляга на уроците. Упоритостта и неистовото му желание обаче да стане професионален футболист пречупват таткото и в крайна сметка той е записан в школата на "Атлетико".

Шокиращо обаче момчето, което довчера спеше с топката, изведнъж губи интереса си към футбола. Вместо това започва тренировки по тенис и специалистите му предричат бляскаво бъдеще на корта. И това момчешко увлечение се оказва краткотрайно, а младият Алваро се концентрира върху изявите си на терена и много скоро вече е най-добрият в своята възрастова група. Младокът преминава за кратко през "Хетафе", преди да се озове в школата на "Реал". Там преминава през всички формации на отбора, преди да дебютира за мъжкия състав през 2010 г.

На фона на звездните попълнения в тима на Жозе Моуриньо едва ли е изненада, че 18-годишният Мората

рядко получава шансове за изява.

Успява да отбележи първия си гол във вратата на "Леванте" през сезон 2011/2012, а на следавщия изиграва пълни 90 минути в "Ел Класико", асистирайки на Карим Бензема за първия гол в мача при победата на "Реал" над "Барселона" с 2:1. След като Гонсало Игуаин поема в посока "Наполи", Мората получава повече шансове за изява при новия треньор Карло Анчелоти. И оправдава доверието.

Нападателят печели Шампионската лига и Купата на краля през 2014 г. И все пак за всички е ясно, че Алваро ще остане резерва на твърдия титуляр Карим Бензема, така че, без да се замисля, приема офертата от италианския гранд "Ювентус". По-ирония на съдбата на полуфинал в Шампионската лига Алваро Мората почти

собственоръчно елиминира

бившия си клуб, като бележи и в двата мача. Екзекутирайки "Реал" (Мадрид), голаджията се разписва и във финалната среща във вратата на "Барселона", за да изравни резултата. За съжаление на него и на феновете на "старата госпожа" обаче "Юве" отстъпва пред каталунците, които в атака разполагат с убийственото трио Меси, Суарес и Неймар.

Така "Ювентус" не упява да направи требъл, след като по-рано през сезона благодарение на отличните изяви на Мората е спечелил титлата и Купата на Италия. Тези успехи са дублирани и на следващия сезон, а игрите на младия испанец са все така впечатляващи.

Футболът обаче не беше всичко, което радваше нападателя през този период. Алваро се запознава с непознатата за широката публика

красавица Алис Кампело.

В началото Алис просто e момиче, което отива да вземе автограф от любимия футболист, без да предполага, че скоро той ще бъде мъжът до нея. История като на кино, в която си заложил на казино игри онлайн и си спечелил невероятен джакпот в любовта.

"Когато бях по-малка, баща ми казваше да не си вземам за мъж футболист, защото постоянно са на път и трудно се създава истинско семейство с тях. В същото време аз търся точно това - семейният уют и пълния с деца дом. Не си падам по дивите купони и нощния живот. С Алваро обаче осъзнах, че мога да имам семейство по време на неговата кариера. Той ми показа, че може да бъде истински мъжкар и баща на децата ми", споделя по-късно Алис.

Мората е оправил личния си живот, но в кариерата му изведнъж настава бъркотия. Върху мениджъра му се изсипват куп примамливи оферти, но изборът трябва да е един. Въпреки че жена му иска да е близо до родителите си в Италия, Алваро решава да се довери на инстинкта си и приема да се

завърне в "Реал" (Мадрид).

Историята, за съжаление, се повтаря и испанецът отново е резерва на Бензема, а Зинедин Зидан залага на него предимно в мачове срещу по-скромни съперници. Това не означава, че Мората нямаше сериозен принос с 13-те си гола за спечелването на титлата в Испания. Кралският клуб триумфира и в Шампионската лига, като това е трети финал и втора купа за Алваро за последните четири години. Липсата на игрови минути обаче принуждават футболиста отново да напусне "Сантяго Бернабеу". "Челси" заплаща 60 милиона евро, за да се сдобие с услугите на голаджията. Още

в дебюта си за "сините"

в Шампионската лига той спазва традицията да бележи във вратата на бившите си отбори, като вкарва първия в историята гол, отбелязан от гостуващ отбор на новия стадион на "Атлетико" (Мадрид) - "Уанда Метрополитано". В крайна сметка "Челси" печели мача, а това се оказва и единствената домакинска загуба за "Атлети" в Европа на новото съоръжение до ден днешен.

След успешен първи сезон за "сините" от Лондон следващият не е на обичайното за играча ниво. Носталгия обхваща нападателя и той започва да милее отново да се завърне по родните терени. Испанецът преминава под наем в "Атлетико", а по-късно е и закупен от мадридския гранд. Така Алваро Мората се озова там, където за него започна всичко във футбола. Ако съществува отбор, на който съдбата има да си връща това, което е отнела, то определено това е сегашният тим на Мората.