Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

Ситуацията с COVID-19 в Добрич не е много добра, сменят директора на болницата

"След значителния ръст има тенденция. През последните три седмици достигнахме едно плато, което е доста обнадеждаващо". Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Кунчев на брифинг в Добрич. Заедно с него е и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

Днес те посетиха областната болница в Добрич заради влошената епидемична обстановка и липсата на лекари.

 "Заболеваемостта в страната е много разнообразна. При инфекция като COVID-19 пълно спиране не може да има. Това, което е достижимо, е да поставим инфекцията под контрол, за да не изпадне в колапс здравната система", каза още доц. Кунчев.

По думите му ситуацията в Добрич не е добра, но не е драматична.  

Въпреки това за разпространението на COVID-19 може да спомага и болницата в града. В следващите дни ще бъде инициирано събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите. Това стана ясно по време на визитата на здравния министър Костадин Ангелов и държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.

През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи”, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Добрич.

Той отправи критики към болницата в града и работата й със заразените с COVID-19. По думите му болницата „подпомага за разпространението на вируса”.

„Тенденцията не е добра, но може да се обърне в рамките на 2-3 седмици”, каза д-р Кунчев.