Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не участвам в незаконните процедури на Нинова за председател на БСП ГЕОРГИ ГЕРГОВ

"Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща Устава на партията, се опитва днес отново в нарушение, да присвои БСП с втори председателски мандат”.

Това заяви членът на НС на БСП Георги Гергов по повод съобщението от Нинова, че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев.

"Аз съм законно избран за председател на Областната и Градската организации на БСП  в Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова в свой интерес прокарва в разрез с висшите правомощия на НС на БСП", изтъква Гергов.

Той уверява, че заедно с членовете на националния съвет са длъжни и ще успеят да свикат пленум на БСП, за да запазят правата на всеки член на партията и историческите и градивни идеи на социалистите.

"Аз, Георги Гергов, ще запазя партийното си и лично достойнство и няма да стана съучастник в незаконни действия на Нинова. Аз, Георги Гергов, мога да стана председател на БСП по законна процедура. Но не мога и не искам да се кандидатирам и да стана председател на БСП, избран незаконно по процедурата “Нинова", отсича той.

И завършва изявлението си с думите. "Ще се видим, г-жо председател, на законно свикан НС на БСП преди 12.9.2020, за да отменим манипулациите ви за председателския пост. И своеволните ви лични незаконни решения за бъдещето на БСП".