Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дионисий с Ренета Инджова на протеста
Дионисий с Ренета Инджова на протеста

Първо казва,

че е паднала

по стълбите.

Но архимандрит

Дионисий, който

станал близък с

експремиерката,

свърза атаката

с участието

на двамата

в протестите

Странен сюжет около счупената ръка на Ренета Инджова се разигра в неделя. Бившата служебна премиерка е пострадала при битов инцидент - това се разбра първоначално в събота късно вечерта.

Инджова, която през последните дни не пропуска нито един протест срещу управляващите, около 10,20 ч сутринта в почивния ден пристигнала с такси в “Пирогов”. Пред лекаря, който я прегледал и установил, че китката ѝ е счупена, тя казала, че е паднала по стълбите на входа на блока, където живее в кв. “Хаджи Димитър”. Затова и не бил уведомен полицаят, който е в “Пирогов”.

Към 18 ч вечерта бившият предстоятел на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” архимандрит Дионисий, който през 2016 г. се прочу като почитател на лукса и беше свален от поста след серия скандали, подал сигнал в 5-о РУ. Той и Инджова си станали много близки и на всеки протест са заедно. Пред униформените Дионисий лансирал друга версия. Твърдял, че тя била блъсната на улицата от непознат мъж, допускайки политически мотиви. Полицаи веднага я посетили в дома ѝ. Пред тях бившата премиерка вече разказала друга версия - че сутринта, тръгвайки за пазар “Герена” и завивайки зад ъгъла,

чула бързи стъпки на лице,

което се блъснало в нея,

тя загубила равновесие и паднала

на земята.

В неделя обаче на прегледаните записи от охранителни камери подобен инцидент не бил открит.

“От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че г-жа Инджова е откарана с таксиметров автомобил, придружена от М. Р. и Е. Ш., в “Пирогов”. Същата е пристигнала в 10,20 часа на 1.08.2020 г. в болничното заведение. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната”, обясниха от полицията.

При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурният полицай в “Пирогов”, г-жа Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист (падане по стълби). След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване, и са препоръчани студени компреси и обезболяване. Г-жа Инджова е напуснала болничното заведение около 11,20 часа на 1.08.2020 г.

От видеозаписите, установени до момента,

в района на местопроизшествието

не е установено лице с подаденото

описание. Не са открити свидетели очевидци на деянието. Работата по случая продължава, допълниха от столичната полиция.

В понеделник 67-годишната Инджова ще бъде оперирана в “Пирогов”. Лекарите са решили, че травмата е тежка и трябва да се постави имплант.