Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ренета Инджова е разпитана за причиняване на средна телесна повреда. Тя е със счупена китка на ръката, инцидентът е станал към 9 часа сутринта вчера. Тя разказа през органите на полицията вечерта след инцидента, че сутринта тръгвайки за пазар "Герена" и завивайки зад ъгъла чува бързи стъпки на лице, което се блъска в нея, тя загубва равновесие и пада на земята".

Това съобщи пред журналисти комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" в СДВР на брифинг за инцидента с бившия служебен премиер Ренета Инджова.Тя е първата и до момента единствена жена министър-председател на България.

Близо 9 часа след случката, след 18 часа вчера, близък на Ренета Инджова се обажда на полицията. Веднага след това започват активни издирвателни мероприятия. Тя е разпитана, но има противоречиви факти и обстоятелства около случилото се.

След претъпения инцидент сутринта Ренета Инджова е посетила „Пирогов“, където е обяснила, че травмата е вследствие на падане по стълбите. Затова от болничното заведение не са информирали полицията.

Случаят е поет от 5-то РУП, не може да се говори за нападение с цел грабеж, тъй като мъжът, който е видимо млад, не е направил опит да обере Инджова.

Утре тя ще бъде оперирана в „Пирогов“. Лекарите са решили, че травмата е тежка и трябва да се постави инплант.

Ренета Инджова
Ренета Инджова