Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОНСТАНТИН МИШЕВ
КОНСТАНТИН МИШЕВ

Знаете ли кое ме дразнеше най-много по време на комунистическия режим? Не толкова самите репресии и ограничения, колкото това, че те са ми били наложени за мое добро. Така казваха тогава... Как смятате, че бих приел сега да ми се налагат ограничения пак за мое добро? Нека аз реша кое е добро за мен и кое - зло. Хич не обичам някой да решава за моя сметка.

Та в реда на шегата. Търся трима доброволци със спални чували. Та в името на някаква висша идея да легнем пред вратата на апартамента на някой от новоизлюпените водачи и да не го пуснем да се прибере вкъщи. Поне два часа. Нали целта оправдавала била средствата.

А плакатът е обърнат умишлено.

***

Който не е с нас е против нас - това е най-мракобесната максима поне според мен. През последните няколко седмици чувствам на собствения си гръб ударите на хора, които се смятат за безгрешни. На хора, които твърдят, че са демократи, а не желаят да приемат, че има и различни от техните позиции. Ами не мога да тръгна след юмрука на президента или да участвам на протест, където путинисти бият млад човек, който си е позволил да поиска оставката на същия този президент.

Както аз зачитам вашите идеи, бъдете така любезни и вие да зачитате моите принципи!

Но за максимата....Тя произхожда от думите на Исус Христос според Евангелието от Матея:

"Който не е с мен, е против мен и който не събира заедно с мен, разпилява."

И използването на Христовите слова за нечисти или каквито и да е било човешки цели е още по-отвратително.

Амин!

*От фейсбук