Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА (Архив): Румяна Тонева
Корнелия Нинова СНИМКА (Архив): Румяна Тонева

Борисов да обясни пред депутатите как ще бъдат изхарчени отделените парите от плана за възстановяване от кризата

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни на депутатите как ще бъдат изразходвани парите, които правителството обяви като план за възстановяване от кризата. Това поиска соцлидерката Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна. Премиерът обяви, че дава 2 млрд. лв. от джипа, все едно са му лични пари, вместо да е тук и да обяви актуализация на бюджета, коментира Нинова. И критикува, че вместо това "един депутат" предлага в закона за местните данъци и такси промяна на ДДС за вино и бира. Предложението е на Валери Симеонов, няма правителство, управляващата коалиция, кой носи тогава отговорност, попита соцлидерката.

Премиерът да дойде и да говори пред парламента не за мазнинки, а с числа - откъде идват тези 2 млад. и как ще стигнат до хората, а не до джобовете на обкръжението ви, допълни Нинова. И критикува управляващите, че така наливат още масло в огъня на протестите. Прочетете поне конституцията и вижте, че сме парламентарна държава, каза тя. И допълни, че едно от исканията на протестите е да има правова държава, а с дневния ред на НС управляващите дават принос към унищожаването на парламентаризма и на налагане на едноличната власт в България.

И не давате възможност на опозицията да предложим своето виждане за антикризисен план, отхвърлихте всичките ни предложения, критикува още Нинова. Самодоволни и самодостатъчни предлагате дневен ред, който не отговаря на исканията на протестиращите, допълни тя.
Ще ви разпределят в трета глуха, предупреди управляващите пък депутатът Иван Ченчев.

С искане премиерът да дойде в парламента на трибуната се качи и зам.-шефът на червената група Георги Свиленски, но изказването му премина в декларация и шефката на НС Цвета Караянчева му спря микрофона. Тя обеща да разговаря с премиера, да се обади в кабинета му и да каже, че червените го търсят. Те й отвърнаха с викове "Оставка".
Премиерът отсъства от България, скочи и Филип Попов.

Премиерът е страхливец, крие се като мишка, заяви пък Стоян Мирчев и Караянчева го наказа за обида на Борисов и му спря микрофона. Мирчев обаче отказа да освободи трибуната, докато премиерът не дойде в НС.

Направете всичко, за да запазите авторитета на НС, който се руши от колегите, скочи шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и обвини червените в просташко поведение.

Вие сте изпратени тук да защитавате интересите на избирателите. Мерките бяха анонсираха и тази седмица трябва да ги запишем в съответните закони, този дневен ред отговаря на очакванията на гражданите, коментира Дариткова. И поиска ако БСП са в емоционална криза да им се даде почивка.

В отговор БСП заплаши, че напуска пленарната зала.