Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев от врачанското с. Крива бара, който беше нападнат и пребит в понеделник вечерта в селото от криминално проявен и подсъдим за убийството на дядо си младеж и вуйчо му, е починал в болницата във Враца и случаят вече е преквалифициран в убийство.

Въпреки че 19-годишният Александър И. само след няколко дни трябва да се яви във Врачанския окръжен съд като обвиняем за убийството на дядо си, той е бил на свобода и е вече е задържан вече за още една смърт, съобщи kozloduy-bg.info.

Александър нападнал 51-гоадишният мъж , с когото баба му е заживяла, и със съдействието на вуйчо му, го пребили с вила, юмруци и желязна тръба. От пресцентъра на полицията съобщиха по-рано, че Георги е бил транспортиран в болницата във Враца със счупен крак и още травми, но преди обед днес той е починал.

„На 19 години две убийства за по-малко от година и три месеца. Той преби дядо си с бухалка, преди това с канабис го хванаха и питам защо не беше в ареста. Сега щеше човекът да е жив. Делото за убийството на дядо му е сега в петък и ако беше прибран да не е случило това нещо. Георги заживя с бабата на Александър и те с вуйчо му, който се прибра от Германия, се напили и отишли в дома му снощи и започнали да го бият. Повод станал някаква фреза, която била на мъртвия му дядо пък те я ползвали. Колко пъти ме разпитваха за убийството на дядо му и всеки път ги моля да го приберат, защото се дрогира, злоупотребява с алкохол и е агресивен. Не го прибраха и стигнахме дотук, защото някой не си е свършил работата. Това е положението. Георги беше кротък човек, не е с цветущо минало, но не е създавал никакви проблеми, а го пребиха зверски. Това момче отне два човешки живота“, разказа кметът на селото Илиян Иванов.

За 31 юли Врачанският окръжен съд насрочи делото за срещу Александър И., който е обвинен в това, че през април 2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Любомир А. в дома им в Крива бара. Според обвинителния акт, криминално проявеният и осъждан младеж живеел в селото заедно с баба си и дядо си. По време на вечеря внукът и дядо му пийнали порядъчно. По-късно Александър пуснал музика в стаята си, а дядото му направил забележка да намали звука, защото му пречел да гледа телевизия. Разправията продължила, като на няколко пъти внук и дядо отвивали и завивали на бушони от таблото за електрическия ток в къщата.

Двамата продължили да се карат, като 59-годишният Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Любомир пък тръгнал да си ги прибира, но дядо му го бутнал и той се ударил в стената. Тогава бесният младеж взел дървена бухалка и започнал да удря Любомир по главата. Побоят бил спрян от бабата, която се обадила на спешния телефон 112. Внукът й пък скрил бухалката на тавана в къщата и избягал. В следствие на побоя 59-годишният мъж е изпаднал в кома и на 25 април е починал в Университетска болница в Плевен. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно- съдова недостатъчност в резултат от черепно- мозъчна травма и усложненията й.

През юни 2018 г. той беше задържан при акция на полицията в Козлодуй, като беше установено, че е засадил и отглеждал канабис в двора на баба си и дядо си в селото. Тогава бяха изкоренени 43 стръка с канабис, всеки с дължина около два метра, като беше иззет и плик с готова продукция. Иззетото количество беше с общо тегло над килограм и половина и за близо 6,5 хиляди лева. Тогава все още непълнолетният Александър сключи споразумение с прокуратурата и беше осъден на пробация за срок от шест месеца.