Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Два важни акцента по отношение на транспорта в София.

1. Вървим към разширяване на синята и зелената зона за платено паркиране в София.

В момента местата в синя зона са 5000, а планирането увеличение предвижда те да стигнат 12000. Участъците, които в момента са в зелена зона и ще станат синя, са в района между булевардите "Сливница" , "Опълченска", "Скобелев" , "Тотлебен", "Пенчо Славейков" , "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Данаил Николаев".

Към зелена зона ще бъдат добавени кварталите "Иван Вазов" и "Яворов", където съответно ще бъдат открити 210 и 880 допълнителни места за платено паркиране.

Ще има и промяна на работното време на зоните за паркиране. Синята зона ще работи и през целия уикенд, като паркирането на колата в центъра на града ще се таксува от 8.30 до 18 часа и в неделя.

Променя се и работното време на зелената зона, която в момента действа само през седмицата, като за нея ще се плаща и в събота от 10 до 18 часа. В делнични дни и двете зони пък ще работят до 20.30 часа.

Ако общинският съвет одобри окончателно предложенията, новите правила ще влязат в сила от 8 септември.

2. С колеги от ГЕРБ-СДС и ВМРО отправяме предложение за допълнителни мерки, свързани с експлоатацията на масовия градски транспорт на територията на Столична община във връзка с въведената извънредна епидемична обстановка. До 30 септември включително:

- да се преустанови експлоатацията на автобусна линия 294;
- да се преустанови експлоатацията на автобусна линия 306;
- да се преустанови експлоатацията на четиритите нощни автобусни линии N1, N2, N3 и N4.

В каквато и политическа ситуация да се намираме, животът продължава и не бива да оставяме на заден план както битката с коронавируса, така и отговорното управление на финансите на софиянци.

*От фейсбук!