Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Лозанов
Георги Лозанов

“Погледнато формално, може БНТ да е взела решение според изискванията, но това честване е в памет на Левски, а моментното говорене на представителите на институциите не може да бъде по-важно от тази заря, с която се прекланяш пред паметта му”, смята медийният експерт Георги Лозанов. Едното е отнесено към Левски, а другото - към правилата на една институционализирана персона.

“Не съм сигурен дали и формално е необходимо това прекъсване. Зарята можеше да мине, пък после да пуснат какво е казал президентът. Освен това той е говорил не само за Левски, а е в град Левски във връзка със 70-годишнината от обявяването му за град. Което вече става съвсем административно.

В момента има и конфликт. БНТ ги обвиняват - не без основание, че обслужват властта, а пък президентът иска да се представи като борец срещу властта. Затова нищо чудно в БНТ да са се притеснили как ще се тълкува, ако не го пуснат. Обаче пък и този президент колко се прекланя пред Левски, ако настоява да се спре зарята и да се пусне неговото говорене?

Може действително да им създаде проблеми, но трябваше да поемат този риск, защото няма логика да прекъснеш националното честване на Левски заради едно изказване на президента”, каза още Лозанов.