Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ПГ на ГЕРБ, Даниела Дариткова, премиерът Бойко Борисов, Валери Симеонов и Валентин Касабов от НФСБ и министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов СНИМКИ: Николай Литов
Лидерът на ПГ на ГЕРБ, Даниела Дариткова, премиерът Бойко Борисов, Валери Симеонов и Валентин Касабов от НФСБ и министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов СНИМКИ: Николай Литов

Коалицията на ГЕРБ и Обединени патриоти остава стабилно до довършването на мандата през пролетта на 2021 г. Това решение обяви след края на коалиционния съвет лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Промени в кабинета ще се обсъждат едва след като бъде отхвърлен вота на недоверие другата седмица, добави Симеонов. Това означава, че министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов ще останат на постовете си поне още седмица, въпреки че вече са внесли оставките си при премиера Бойко Борисов.

Вотът няма да мине, но промени ще има, категоричен бе вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Ремонтът на правителството може да е много мащабен, разбра се от думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тримата министри са свършили добре своята работа, но се посочват с пръст като свързани се Делян Пеевски и ДПС, обясни той защо е поискал оставките на Горанов, Маринов и Караниколов.

Защо Христо Иванов обаче не пита Радев, на когото, както чухме, Шиши му е редил правителството. Как Пеевски е направил кабинета на Радев, обърна се Борисов към лидера на "Да, България". Премиерът нарече президента безхаберник, след което уточни: Този ни дава обидни епитети, но аз няма да му отвърна. Майка ми е била учителка и ми е казвала да не отвърщам на лошите деца с обиди, за да не стана като тях."

В края на годината ще има тежка икономическа криза и не можем да си позволим да оставим държавата на безхаберници, каза още Борисов. По думите му, ако правителството падне има служебно на Радев, на площада ще излязат привържениците на ГЕРБ.