Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Стефанов (вляво) посреща Иван Костов на премиерата на една от книгите си.
Огнян Стефанов (вляво) посреща Иван Костов на премиерата на една от книгите си.

Журналистът Огнян Стефанов, с когото Васил Божков обсъжда протести и правителства е дългогодишен журналист и автор на книги. Собственик е на сайта "Фрогнюз", беше издател на вестник "Торнадо" за кратко. Той е бивш агент на Държавна сигурност с псевдоним "Академик".

Преди 12 г. Стефанов беше зверски пребит с метални пръти и едва оцеля. Биячите така и не бяха заловени. Нападнат е след като излиза от ресторант, където е вечерял с кокаиновия крал Евелин банев-Брендо, който по-късно беше арестуван за пране на пари и има три присъди в три държави. Нападението над Стефанов се случи в разгара на скандала с анонимния сайт "Опасните", който публикуваше информация от службите за сигурност. Така и не се доказа, че Стефанов стои зад него.

Журналистът беше близък и с покойния бизнесмен Младен Мутафчийски, който почина през ноември 2013 г. Фирми на Мутафчийски бяха рекламодатели на сайта на Стефанов.

Огнян Стефанов е приближен и на банкера беглец Цветан Василев, който често намира трибуна в сайта Фрогнюз. Неслучайно журналистът е подсъдим за укриване на данъци по материали, отделени от голямото дело за фалита на КТБ. Тезата на прокуратурата е, че Стефанов е получавал пари от КТБ по волята на Цветан Василев, но не е платил данъци върху тях.

След разкритията на прокуратурата Огнян Стефанов написа в сайта си, че очаква да го арестуват. Твърди, че разговорите му с Васил Божков са от журналистически интерес.