Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Паунов
Александър Паунов

Лидерът на Комунистическата партия Александър Паунов напуска групата на БСП и остава независим депутат. Той ще подаде заявлението си още днес, след разговор с ръководството на соцпартията, обяви лидерката Корнелия Нинова.

До тук се стигна, след като прокуратурата обяви по-рано днес, че има записи на разговор на Паунов с Васил Божков.

Паунов не е член на БСП и разговорът му не ангажира нито партията, нито парламентарната група, категорична бе Нинова. Никой няма правя да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси, допълни тя.

Соцръководството е разговаряло с Паунов и той е потвърдил разговора си с Божков, разказа Нинова. Затова и напуска групата, но още утре ще се събере и коалиционният съвет на лявата коалиция, който да обсъди темата.

Това е личен разговор на Паунов с Божков, така че отговорността да си я носи той.

След като обяви, че Паунов напуска групата на БСП, соцлидерката каза, че се надява и очаква "по същия начин да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите, премиера и други хора от властта".

Случилото се днес е опит да се дискретидират протестите, да се представят като платени, а те са справедливи, коментира Нинова.

Запитана защо БСП няма официална позиция по исканата от протестиращите оставка на главния прокурор, Нинова обясни, че има декларация на Градската конференция на червените в София по темата.

Нямам мнение за Васил Божков, защото не съм общувала с него, допълни лидерката на БСП.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова