Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Щастливите Станишеви излизат от родилния дом
снимка: БУЛФОТО
Щастливите Станишеви излизат от родилния дом снимка: БУЛФОТО


"НЕ МОГА да повярвам, че Серьожа кръсти дъщеричката си Дария! Сега си спомням, че преди много години той ми направи комплимент, че имам много интересно и красиво име", споделя специално пред "168 часа" Дария Митина.

 Депутатка в руския парламент от 1995 до 1999 година е бивша студентка на Сергей Станишев в Москва. В края на 90-те години бъдещият премиер започва да следва в школата за политически изследвания в Москва, а след това и преподава в същия институт. Макар да не са се виждали почти десет години, БСП лидерът и бившата му състудентка запазват близко приятелство. Тя до ден днешен си спомня времето, в което се запознава със Сергей Станишев.

"Щом се запознахме, веднага обърна внимание на името ми. Повтори го. Каза, че много му харесва. Кой знае, може още тогава да е избрал името на дъщеря си. Дано името є донесе много щастие", разплаква се от щастие Дария.

Мнозина подозираха, че родената на 1 май дъщеря на червен лидер е кръстена на баба си Дина и дядо си Димитър, като е взела първата буква. Още повече, майката на Станишев обясни, че предпочита името на внучката є да бъде кратко и да не се използва умалително. Дария отговаря на всичките изисквания.

"Направихте ме много щастлива с тези новини. По-хубаво от това няма", разчувства се Дария. Тя е категорична, че със Станишев никога не са имали "по-специални" отношения. За сметка на това двамата продължават да са приятели. Докато той е премиер, Дария с трепет следи всички негови изяви.

"Разплаках се от радост, когато разбрах, че е станал министър-председател. Знаех си, че един ден ще постигне мечтите си. После много страдах, че опозицията го напада. Доколкото разбрах, е имал проблеми със своя министър на вътрешните работи и той го е провалил", обяснява бившата му състудентка Дария Митина. Тя е категорична, че като баща Станишев ще се справя по-добре, отколкото като министър-председател.
"Серьожа ще бъде чудесен баща. В това съм убедена", категорична е Дария. Междувременно майката на Станишев обясни, че Дария, дъщерята на соцлидера, е взела носа и устата на известния си татко. Забележителната прилика е видима на снимките с фотоапарат, които гордият баща е показал на семейството си, разказа още Станишева. Кадрите са запечатали не само първия ден на малката госпожица, но и момента на раждането є, на което Сергей е присъствал.

ПАМЕТ: Дария Митина си спомня, че името є направило впечатление на БСП лидера още преди години.
ПАМЕТ: Дария Митина си спомня, че името є направило впечатление на БСП лидера още преди години.
ГОРДОСТ: Невръстната щерка на Сергей Станишев прилича поразително на баща си.
ГОРДОСТ: Невръстната щерка на Сергей Станишев прилича поразително на баща си.