Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене


ДО ден днешен възможността за десетки часове секс без прекъсване е неосъществим мит.

Този мит е на път да стане на пух и прах извън орбитата на земното кълбо.
Около тази теза се обединяват учени от Лабораторията за изследване на мозъка в Калифорния.

В Космоса липсата на гравитация прави всички, особено сексуалните движения лесни. Без натоварване те могат да продължават и продължават, и продължават...
"Сексът в Космоса е

стимулиращ

именно заради безтегловността, която пречи да се появи умора - а тъкмо умората е тази, която казва на човек кога да спре", обяснява пред списание Journal of Cosmology доктор Рон Джоузеф от Лабораторията за изследване на мозъка в Калифорния. Въпреки оптимистичните прогнози за неземно удоволствие в секса, той не е никак лесно осъществим. Всеки физически контакт в безтегловност провокира тласък в обратната посока. Допълнителни неудобства поражда и фактът, че в космическия кораб е тясно и всяко помръдване се наблюдава от стотици експерти на Земята.

Въпреки това слухове за осъществени сексуални актове извън земната орбита не спират да циркулират и да провокират въображението на стотици хиляди по цял свят. Френският астроном Пиер Коле издава в книгата си "Последната мисия - втора част", че е имало секретни експерименти в открития Космос, където американци и руснаци са правили секс. Неговата книга вбеси висшите служители в НАСА. Москва така и не се произнесе за скандала.

"От Юрий Гагарин досега броят на космонавтите е точно 519. Едва ли някой се залъгва, че нито един астронавт не се е изкушил да попалува с колежка", категоричен е Пиер Коле. Той детайлно посочва точно кога и къде се е случила

"голямата стъпка"

за човечеството. Астрономът е убеден, че по време на мисията STS-75 - полетът на совалката "Колумбия", в края на месец февруари 1996 г., мъж и жена са правили секс. Пиер Коле обяснява, че според секретните документи, до които се добрал, двойката е правила секс в 9 различни пози. Всичките са били детайлно документирани и заснети.
Съществуват и слухове, че първата американска астронавтка Сали Рийд е осъществила интимен контакт и с четиримата си колеги на борда на "Чалънджър" през юни 1983 година. Подобни твърдения почиват повече на фантазии на порнопродуценти, отколкото на реални събития.

"Сексът изобщо не е от нещата, които си представяш по време на престоя в космическия кораб", категорична е италианската космонавтка Франко Малерба.
Въпреки това д-р Рон Джоузеф е обнадежден, че космическият секс е едно от нещата, което съвсем скоро ще се превърне в наше бъдеще. Изследванията относно прекрасните изживявания по време на космичен секс получиха

неочаквано потвърждения

Мушички дрозофили и хлебарки бяха изстреляни в околоземна орбита на борда на спътника "Фотон М3". Те дадоха потомство. За удивление на ръководителя на изследването асистентът в катедрата по биология на Воронежката държавна медицинска академия Дмитрий Атяшкин и неговия екип хлебарките и мушичките се завърнали с поколение, надвишаващо значително по брой това, което биха дали на Земята за периода на космическото си палуване. В крайна сметка се оказва, че на борда на "Фотон М3" се е вихрил почти неспирен секс.
Междувременно руските космически специалисти изобретиха специален халат, който

улеснява неимоверно

секса извън орбита. Устройството покрива отчасти гърба и се пристяга под мишниците. Това позволява единият партньор да бъде застопорен и да неутрализира хаотичното местене, породено от липсата на гравитация. На една педя под тила халатът има обла издатина, която съответства на вдлъбнати места в стените на космическия кораб, така че да се напасва с щракане за тях като копче тик-так. Така партньорът, който ще е в пасивна поза, навлича халата и

се закача за стената

Другият остава свободен и плаващ.
"Въпросът за секс в Космоса е сериозен. Експериментите са с цел да се измерят шансовете доколко семейните двойки ще могат да продължат не само собствения си род, но и този на човечеството", обяснява Рон Джоузеф. Той е категоричен, че експертите от НАСА трябва да са по-отговорни към бъдещето на човечеството и да проучат из основи възможностите за секс извън земната орбита.

"Изпратете съпрузи и съпруги в Космоса да правят секс там и направете проучвания. Това трябва да бъде сторено, ако дългосрочните планове са да отидем на други планети", заключава Рон Джоузеф.

Палуване - да, деца - не!

 

ИЗДАНИЕТО Journal of Cosmology публикува обширен материал на тема изисквания и опасности, свързани с човешката мисия до Марс. Една от засегнатите теми е свързана със секса. Оказва се, че практикуването на секс за правене на деца в Космоса не е особено добра идея, съобщават от Popular Science.

Според направените изследвания ембрионите на зеброва риба, създадени при микрогравитация, развиват карниални дефекти. Не е задължително те да доведат до незабавни проблеми, но в никакъв случай не са нещо хубаво. И ако приемем, че възникнат и при хората, първите космически бебета може и да нямат кой знае какви дефекти, но следващите поколения със сигурност ще имат доста по-големи проблеми.

 

Първата жена полита през 1963 г.


ДО ден днешен броят на космонавтите е 519. Сред тях немалко жени са оставили имената си завинаги в историята. Валентина Терешкова от бившия Съветски съюз е първата жена, излетяла в Космоса. Нейният полет е осъществен на 16 юни 1963 година със станцията "Восток 6". Първата американка е Сали Райт, която лети със совалката "Чаланджър" на 18 юни 1983 година.

Общо най-много астронавти в Космоса до ден днешен изпращат Щатите - 332-ма. Днешна Русия и бившият Съветски съюз изпращат отвъд земната орбита общо 110. Германия е следващата поред по брой на изпратени космонавти - 10. По девет изпращат Франция и Канада. България се нарежда до Белгия и Холандия с двама астронавти, летели в открит Космос.