Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КЛАСА: Дидие Дрогба влезе като резерва миналата година на “Олд Трафърд” и вкара победния гол за “Челси”.
КЛАСА: Дидие Дрогба влезе като резерва миналата година на “Олд Трафърд” и вкара победния гол за “Челси”.

 

"Няма по-голяма тръпка от това да отидем на "Олд Трафърд" и да вземем титлата на стадиона на "Манчестър Юнайтед" - усмихва се капитанът на "Челси" Джон Тери.
Коравият бранител започна психологическата атака срещу лидера в класирането на Висшата лига преди директния мач за титлата.
Двата гранда ще се срещнат в неделя. Победителят ще бъде почти сигурен шампион. "Червените дяволи" са в по-изгодна позиция - имат три точки повече и играят у дома. От друга страна, "Челси" е
в невероятен подем
с 8 победи в последните си 9 мача. Точно преди два месеца разликата между двата отбора беше 15 т.
"Справихме се отлично, за да намалим преднината - добавя Джон Тери. - Не се предадохме и достигнахме до този решителен двубой. В "Манчестър" знаят, че сме способни да ги надвием и да защитим успеха от миналия сезон."
Димитър Бербатов и съотборниците му изпаднаха в неприятната ситуация да треперят за шампионската титла до последно. Първото място беше почти сигурно преди поражението от "Арсенал" през уикенда. "Челси" скъси преднината след съмнителен успех над "Тотнъм" с 2:1.
"По време на сезона имахме добри и лоши моменти - признава Джон Тери. - В началото играехме прекрасно, след това
изпаднахме в криза
Трудно излязохме от нея, но хубавото е, че успяхме. Записахме пет победи, след като отпаднахме от "Манчестър Юнайтед" в Шампионската лига."
Двата тима се бориха до последно за титлата във Висшата лига и през миналия сезон. Тогава "Челси" записа ключов успех като гост на "Олд Трафърд" с 2:1. Победата беше изключително ценна, защото лондончани окупираха първото място и в крайна сметка завършиха в класирането само на
точка пред "червените дяволи"
"Челси" вече би "Манчестър" за първенството този сезон. Това стана с 1:0 в отложен мач заради участия в турнира за купата на Англия.
"Намираме се в доста добра позиция - опита се да успокои напрежението сър Алекс Фъргюсън. - Достигнахме до полуфинал на Шампионската лига и почти сигурно ще продължим напред. Водим във Висшата лига и приемаме прекия си конкурент. Не отричам, че "Челси" имат своите шансове. Още повече че спечелиха през миналия сезон. Това е най-голямото ми притеснение."
Шотландецът със сигурност ще заложи на най-опитните си играчи в сблъсъка с "Челси". Според английската преса шотландският мениджър може да остави в атака само Уейн Рууни и да разчита на повече халфове в средата на терена.
Равенството също устройва "Юнайтед". Подобен развой ще остави "червените дяволи" с три точки аванс на върха два кръга преди края на шампионата. Мениджърът на третия в класирането "Арсенал" - Арсен Венгер, също прогнозира, че "Манчестър Юнайтед" все
още са фаворити за титлата
"Когато играеш у дома за титлата, имаш сериозно предимство - обясни французинът. - Ние също все още имаме някакви шансове да спечелим първенството. Математически можем да завършим на първо място."
"Юнайтед" имат футболисти, които са печелили често в подобни ситуации - смята капитанът на "Челси" Джон Тери. - Може би това ще бъде ключът в мача. За сметка на това ние нямаме контузени и продължаваме да печелим. Ще бъде много завързано. Лекото предимство е на тяхна страна заради домакинството на "Олд Трафърд",
но ние вече сме ги побеждавали
Ако бие или завърши наравно с "Челси", "Манчестър" ще се доближи на крачка от така жадуваната 19-а титла. Тя ще направи отбора едноличен първенец по отличия на Острова, изпреварвайки омразния "Ливерпул", който също има 18 трофея.
Голяма заслуга за това ще има и Димитър Бербатов, който е голмайстор в първенството на Англия и вкара решителни голове за отбора си, докато Уейн Рууни бе в криза.

Венгер пак налага младите


Арсен Венгер ще продължи да залага на младите футболисти в тима на "Арсенал" въпреки незадоволителните резултати през този сезон.
"Топчиите" се бореха на четири фронта в края на зимата, но загубиха всички битки.
"Липсва зрялост на отбора, когато е под напрежение - обясни французинът. - Разочарован съм, защото силно вярвах, че можем да спечелим титлата. Надявам се през лятото да набавим липсващите елементи, но е много важно да вярваме в момчетата, които играят. Футболистите израстват, когато получат шанс. Погледнете Войчех Шчезни. Има огромна разлика с това, което показваше преди два месеца."

"Байерн" (М) иска Бербо

"Байерн" (Мюнхен) е изявил желание да привлече Димитър Бербатов. Германците са склонни да платят 15 млн. паунда на "Манчестър Юнайтед". Българският нападател беше купен за два пъти повече от "Тотнъм".
Бъдещето на благоевградчанина ще стане ясно до три седмици. През този период изпълнителният директор на "червените дяволи" Дейвид Гил ще започне преговори за нов договор. Голмайсторът на висшата лига ще бъде представляван от своя мениджър Емил Данчев.

Анчелоти остава

Карло Анчелоти почти сигурно ще остане начело на "Челси", след като тимът се възроди в последните си девет срещи.
"Сините" спечелиха осем от тях и се доближиха до лидера "Манчестър Юнайтед". Италианецът беше нарочен за сигурен пътник след лошата серия на лондончани в средата на сезона.
"Харесва ми да работя с тези футболисти - обяви Анчелоти. - Готов съм да удължа моя договор. Решението не е мое, но не смятам, че трябва да печеля трофеи, за да остана в клуба."
Контрактът на италианеца изтича в средата на 2012 г.

Плейоф може да реши титлата

ПЛЕЙОФЕН мач може да реши титлата във Висшата лига, ако "Манчестър Юнайтед" и "Челси" финишират с равни показатели. Според регламента на английското първенство шампионът се определя на първо място по броя на спечелените точки. След това се гледа головата разлика. В момента двата тима имат баланс от +38 попадения. Третият показател е броят на отбелязаните голове. В това отношение "червените дяволи" засега водят - 71:66, но разликата от 5 гола не е непреодолима.
При абсолютно равенство може да се стигне до специален плейофен мач. Двубоят ще се играе на неутрален терен. Победителят от него ще бъде обявен за шампион на Англия. Досега отличието никога не е било печелено по този начин.