Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опозицията в БСП свика пленума заради протестите, Нинова го бойкотира Валери Жаблянов СНИМКИ: Николай Литов

 

Националният съвет на БСП заседава по настояване на вътрешнопартийната опозиция. Внесени са 72 подписа за това и те вече са се събрали на "Позитано" 20.

Корнелия Нинова и хората й ги няма.

Има нова динамика на политическия живот, на площадите има много енергия и БСП трябва да каже къде е. Ние сме на протеста, но паралелно с това в тази ситуация - подготвящ се вот, искане на оставка на правителството, най-естествено е Националният съвет да се събере, коментира на влизане Дора Янкова. И обясни, че е трябвало пленумът да се събере и по-рано през седмицата. Ако ръководството е умно, ще свиква НС на 2 седмици - когато имаш оспорвано председателство и спорове по региони, е естествено колективният ум да заседава, защото тогава няма да има спор коя линия надделява и кой кой е, а ще се казва - партията мисли и взема решения, обясни Янкова. Така че колкото повече се събираме, толкова по-добре, допълни тя.

Има нова политическа обстановка, която трябва да се обсъди. Ние изглеждаме като пришити на протестите, част от хората там протестираха и срещу нас преди години, каза и Димитър Дъбов.

Заседанието е свикано по уставен ред и няма причина председателят да абдикира, надявам се да е отишла да свърши някаква домашна работа и да се върне, коментира пък Георги Божинов.

Очаквайте подробности.