Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Жаблянов
СНИМКИ: Николай Литов
Валери Жаблянов СНИМКИ: Николай Литов

 

Националният съвет на БСП заседава по настояване на вътрешнопартийната опозиция. Внесени са 72 подписа за това и те вече са се събрали на "Позитано" 20.

Корнелия Нинова и хората й ги няма.

Има нова динамика на политическия живот, на площадите има много енергия и БСП трябва да каже къде е. Ние сме на протеста, но паралелно с това в тази ситуация - подготвящ се вот, искане на оставка на правителството, най-естествено е Националният съвет да се събере, коментира на влизане Дора Янкова. И обясни, че е трябвало пленумът да се събере и по-рано през седмицата. Ако ръководството е умно, ще свиква НС на 2 седмици - когато имаш оспорвано председателство и спорове по региони, е естествено колективният ум да заседава, защото тогава няма да има спор коя линия надделява и кой кой е, а ще се казва - партията мисли и взема решения, обясни Янкова. Така че колкото повече се събираме, толкова по-добре, допълни тя.

Има нова политическа обстановка, която трябва да се обсъди. Ние изглеждаме като пришити на протестите, част от хората там протестираха и срещу нас преди години, каза и Димитър Дъбов.

Заседанието е свикано по уставен ред и няма причина председателят да абдикира, надявам се да е отишла да свърши някаква домашна работа и да се върне, коментира пък Георги Божинов.

Очаквайте подробности. 

Президентът на ПЕС Сергей Станишев
Президентът на ПЕС Сергей Станишев
Атанас Мерджанов
Атанас Мерджанов
Георги Гергов
Георги Гергов
Дора Янкова
Дора Янкова
Георги Божинов
Георги Божинов
Кирил Добрев
Кирил Добрев

Красимир Янков
Красимир Янков