Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МИНАЛО И БЪДЕЩЕ: Двата модела на "Мини" са поставени един до друг по време на представянето на новия свотевон отбор.
МИНАЛО И БЪДЕЩЕ: Двата модела на "Мини" са поставени един до друг по време на представянето на новия свотевон отбор.
ШЕСТОТО рали от сериите - "Сардиния" открива втората глава в историята на легендарния "Мини Купър Ес". Четиридесет и три години след последното си състезание, моделът отново стъпва на терена на световния шампионат.

В Италия два ще са заводските автомобили от марката  - този на ирландеца Крис Мийки и Дани Сордо (Исп). За да бъде спазена докрай връзката с бляскавото минало на "Мини", специално за единия автомобил ФИА запази стартовия №37.

С него през 1964 г. ирландецът Пади Хопкирх печели първата от трите последователни победи за марката в ралито на Монте Карло.

"С това участие практически завършваме един изключително тежък проект за "Продрайв" и БМВ - казва шефът на отбора Дейвид Ричардс. - За "Мини Джон Купър WRC" годината е единствено за проверка доколко ефективно сме работили през последните три години."

Друг бонус, който тимът получава заради славното си минало е, правото да участва в 6 ралита от шампионата, но без да бъде класиран в надпреварата на пилотите и производителите. Освен в Италия този уикенд Сордо и Мийки ще карат още във Финландия (28/31 юли), Германия (18/21 август), Франция (29 септември/2 октомври), Испания (20/23 октомври) и Великобритания (10/13 ноември).