Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

Заканите, че на стадиона в "Лута" ще играе сръбска метла в края на сезона, дават резултат. Саша Николич сякаш имаше  на разположение друг отбор, дал победа на "смърфовете" с класическото 3-0 срещу "Миньор". Базиле де Карвальо играе все по-силно и се очаква да остане така точен, както в последните два мача.

"Още по време на мача с "Миньор" мислехме за следващите две тежки гостувания - в Стара Загора и Благоевград", категоричен е Саша Николич. В момента пловдивчани са 4-ти и искат да устискат тази позиция. Тя гарантира собственикът на тима Коко Динев да е доволен от шампионата като цяло.

"Локо"-то има еднакво силни нападение и отбрана. За последните 9 срещи играчите са вкарали 15 гола и са пуснали едва 6. Николич смята максимално да се възползва от тях срещу отслабналия - буквалния смисъл "Пирин".

Лесна мишена

Независимо че "орлетата" изглеждат лесна мишена, мачът в събота е възлов за железничарите, най-малкото защото разликата между тях и софийския "Локомотив" продължава да е критична.

В същото време в "Пирин" нещата са на оцеляване. От една страна са финансовите проблеми, от друга - оставането в елита. В Благоевград нямат пари и отборът е без мотив да играе дори да се задържи над черта в баража за следващия шампионат.

Но като се имат предвид успехът срещу "Берое" и играта срещу "Левски" в миналия кръг, нещата може би не са се отекли съвсем. Според треньора Коце Ангелов, на "орлетата" им остава единствено да играят за честта, дори собственикът Емил Наков нито да не дава пари и нито нормалните за лагерите обеди и вечери.

:: Трудностите в състава на Николич са заради контузения вратар Флориан Лучуши. В същото време предстои мачът с отбор, който е заплашен от изпадане и винаги може да поднесе неприятни изненади.

:: Ако "Пирин" регистрира шестата си загуба, след подновяването на първенството през февруари, отборът трябва да бъде отписан от "А" група.

:: ПРОГНОЗА: Трудна победа за "Локомотив" (Пд), след която бъдещето на "Пирин" все повече ще се свързва с участие във втория дивизион от футболното първенство.