Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

Тези дни смелият кандидат-президент на ДСБ Александър Малинов обяви, че като нищо ще бие Бойко Борисов на тенис. За да не остане по-назад, още по-смелият кандидат на СДС Румен Христов се закани, че ще размаже премиера не само на тенис, но и във фитнеса.
Велики послания, отправени от още по-велики кандидат-президенти. То е ясно, че СДС и ДСП нямат какво повече да ни предложат освен някоя разплетена тенис ракета, но можеше поне от кумува срама да се направят на по-отговорни.
Няма послания, няма намерения, политики, програми и платформи. Тези неща са вече в миналото. Сега е по-важно да се разбере кой е по-добър на тенис и кой може да вдигне повече кила във фитнеса.
Всъщност идеята никак не е лоша. Защо трябва да се пръскат милиони за някакви глупости като избори? Организира се едно тенис турнирче и който бие, става президент. Просто, ясно и честно. Няма купуване на гласове, няма индиански нишки, няма подмяна на бюлетини. Всичко се решава на корта, а в почивката между сетовете кандидатите могат да агитират публиката и да є раздават безплатни семки.
То и бездруго от държавния глава не се очаква да свърши нещо смислено. Сегашният ни е ловец, новият ще ни е тенисист. Даже може и открито първенство да организираме - като "Ролан Гарос" и "Уимбълдън". Да се включат и чужди кандидат-президенти, ако искат, те нашите, така или иначе, за нищо не стават.
Че Христов и Малинов няма да бият, е ясно отсега, но защо поне да не ни направят сеира хората? И бездруго само лоши работи ни се случват напоследък. Пак добре, че не решиха да доказват кой е по-достоен да стане президент, като си мерят не тенис уменията, а други работи, но все още има време и за това.