Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд - Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев СНИМКА: Архив
Окръжен съд - Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев СНИМКА: Архив

Окръжен съд - Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги.

Съставът, под председателството на съдия Татяна Костадинова, проведе последното открито заседание и обяви, като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, и предстои съдът да се произнесе с решение.

По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на "Максалимитед". От КПКОНПИ, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд - Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество.Окръжна прокуратура - Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск, който е на обща стойност 4 250 189 лв.

Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията, като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити.Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда.