Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков - депутат от ГЕРБ
Тома Биков - депутат от ГЕРБ

Когато правиш нова партия, е добре да имаш идеология. Особено ако си имаш мозъчен тръст. Господин Цветанов бърка геополитическата ориентация с идеологическата. Евроатлантическата ориентация на България е факт от края на 90-те години на миналия век и това позициониране не се е променяло, защото се подкрепя от голяма част от българското общество.

Ако господин Цветанов смята, че тя е породена от мозъчния му тръст, то означава, че не е добър анализатор. В рамките на сегашното управление България направи поне две стратегически стъпки за утвърждаването на геополитическото си позициониране - сключи договор за закупуване на самолети F-16 и е на път да завърши интерконекторната газова връзка с Гърция.

Тези процеси са необратими. Добре е интересът на господин Цветанов към геополитиката да бъде съчетан с по-голяма информираност. Освен ако не използва геополитиката единствено като оправдание, за да напусне ГЕРБ в тежък за управлението момент. Сама по себе си това е слаба теза. И накрая - ако господин Цветанов си е тръгнал от ГЕРБ заради хора като мен, то аз подадох молба за членство в партията не заради хора като него. Желая му успех в геополитиката и съм убеден, че след време ще разбере, че политиката е далеч по-сложно занимание, отколкото си мисли.

----

от Фейсбук