Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Добрев стартира лидерската си кампания.
Кирил Добрев стартира лидерската си кампания.

Всички драми в столетницата щели да приключат, щом започне предизборната кампания - тогава партията става единна

Готов съм да бъда лидер на партията. Готов съм съм да бъда не просто лидер на опозицията, готов съм да поведа и сбера всички онези, които искат по-добра България. Не просто да свалим ГЕРБ, а една по-добра България, да успеем заедно. Готов съм да управлявам с ума и таланта на цялата нация.

Това обяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, след като официализира кандидатурата си за предедател на БСП. А ако партията му спечели изборите - и за кандидат-премиер. Направи го в интервю пред bTV в събота.

“За времето от 1997 г. съм извървял целия си път, в момента съм зам.-председател по политическата част, така наречената дясна ръка в партията,

човекът, който

най-добре

познава

структурите”, даде сигнал към Корнелия Нинова нейният заместник. Критики към председателката той отправи и на пленума миналата седмица.

“Корнелия, освен че не познава толкова добре БСП, не положи и усилия да я разбере, че тя е жив организъм, който има нужда от отношение. Не усетих през тези години партията да ѝ е мила. Тя по един и същи начин мачка, без значение дали е министър от ГЕРБ, или общински председател. А партията има нужда от нещо съвсем друго, тя има нужда от събиране”, продължи Добрев. Така под ръководството ѝ паритята тръгнала в деструктивна посока - на агресия и конфронтация, което е против същността на БСП.

Той можел да обединява съпартийците си, защото самият е “дълбоко партиен човек”.

Член съм на партията от 1997 г., бил съм част от основна партийна организация, след това общински съветник в Гоце Делчев, народен представител, член на НС - извървял съм целия си път”, обясни Добрев. А идеята за вътрешния избор в БСП подкрепял само като състезание на кандидати от един отбор. “Идеята е този отбор не просто да убеждава членовете на БСП - кой от тях да бъде избран, а да убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ”, обяви той.

На въпрос има ли 40 фирми, претендентът за лидер на БСП обясни, че работи от 19-годишен. “През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач,

бил съм докер

на Централна

гара, правил

съм пици,

имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средства. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество”, заяви той.

“Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал”, зарече се Добрев. И обяви, че имал само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог.

“Изтеклите записи и снимки са безпрецедентни, имам чувството, че сме в Сицилия 70-те години. Страхът от факта, че може да има служебен кабинет, вече не спасява премиера и ако в началото хората му прощаваха пропуските, то днес оставката е неизбежна”, смята зам.-шефът на БСП. А левицата винаги била готова за избори. “Вътрешнопартийните търкания се решават за миг в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборният процес. Не ме притеснява кондицията на БСП в момента, в който стартира изборната кампания. Тогава всички започваме да работим заедно”, отсече той.

Георги Гергов, преизбран за председател в Пловдив, обеща пълна промяна

Като циганите сме - караме се, но се събираме, обобщи бизнесменът политик нравите в БСП

Георги Гергов с лекота се върна начело на БСП - Пловдив. Той събра гласовете на 88 от 118 участвали във вота делегати на Градската конференция в събота. Втори с 26 гласа остана доскорошният общинския съветник Иван Петков-Бебето.

“Благодаря за доверието. То ме задължава да изпълня обещаното. Имаме амбиции, имаме сили и разполагаме с потенциал. Отваряме нова страница в историята на пловдивската партийна организация”, заяви Гергов.

ГЕОРГИ ГЕРГОВ
ГЕОРГИ ГЕРГОВ

Той обеща пълна промяна в ръководството на партията и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да се чувстват социалистите горди с принадлежността си към БСП.

“БСП е силна, когато сме заедно и действаме като юмрук”, подчерта още Гергов и гарантира, че ще изпълни обещанията си, за да не се срамува от себе си. “Гледам ви в очите и ще бъда достоен за вашето доверие. Бъдете до мен, трябват ми вашата сила и вашият кураж”, обърна се той към делегатите.

В разнобой с ръководстото сме, но такава партия е БСП - като циганите сме, караме се, накрая сме заедно. Има и бизнесмени, и бедни, и богати, и генерали, и редници, обобщи пред репортери политикът бизнесмен.

Делегатите подредиха с таен вот състава на Градския съвет. От 51 души 15 са на възраст до 35 г. Петя Манева поема контролната комисия.

Гергов е и областен председател на БСП, но ще трябва да отстъпи от поста заради залегналото в устава ограничение на броя на мандатите.

Не се оправдаха очакванията за силно представяне на опозиционните крила под тепетата. Иван Петков, който се ползва с подкрепата на Корнелия Нинова, не успя да окаже достатъчно съпротива. Така Гергов укрепва позициите си преди решителните битки в БСП - прекия избор на лидер и конгреса през септември. Той е един от най-острите критици на Нинова и открито призовава тя да си ходи. Председателката пък поиска изключването му от БСП.

Гласовете на пловдивските социалисти може да са решаващи за резултата и активността на предстоящия червен плебисцит. (24часа)

Целият елит на БСП на тестове днес след пленум с болен другар - Янаки Стоилов, Нинова уведоми членовете му с писма 

За първи случай на заразен с коронавирус в БСП съобщиха в неделя от “Позитано” 20. Става дума за социалиста Янаки Стоилов, чиято положителна проба е установена седмица след заседанието на пленума миналата събота.

Корнелия Нинова писа на другарите за риска.
Корнелия Нинова писа на другарите за риска.

Това бе първото физическо събиране на членовете на Националния съвет, свикан да определи новите дати за прекия избор на председател на БСП и заседание на партийния конгрес.

В понеделник пък

Стоилов

е участвал в

заседанието и

на Градския

съвет на

социалистите

в София, където залата е доста по-малка.

Информация за заразения Стоилов е дала първо лидерката на червените Корнелия Нинова с писмо, изпратено до всички членове на НС на БСП. Член на Националния съвет, който е участвал в заседанието на пленума на 13 юни, е с установен положителен резултат на COVID-19, е написала тя до другарите си,

без да уточнява

за кого става

дума

Колеги на Стоилов разкриха неофициално пред “24 часа” в неделя сутринта, че той е заразеният с коронавируса, което по-късно потвърди и самият Стоилов. (Виж какво разказа за състоянието си долу.)

“Добре съм, състоянието ми се нормализира”, сподели той пред “24 часа”. Настанен е във ВМА.

В писмото си Нинова умолява съпартийците си ако някой почувства симптоми, веднага да потърси лекарска помощ. Зам.-шефът на партията Кирил Добрев пък е разпратил информация, че днес на всички членове на Националния съвет ще бъде направен безплатен тест. Пробите ще се вземат на 3 места - в “Софиямед”, на “Позитано” 20 и на “Леге” 10 (централата на градската организация).

За апарата от

централата

те ще се платят

от партийната

каса,

докато тези в болницата ги поема Кирил Добрев. За столичната организация пък ги е осигурил лидерът ѝ Калоян Паргов.

Самият Паргов вече се е тествал и не е заразен, научи “24 часа”.

Друг известен носител на заразата вчера се оказа футболистът от ЦСКА Томи Юрич. За двама играчи с температура признаха от отбора след дербито с “Левски” в събота.

Янаки Стоилов: Започна с температура във вторник през нощта, сега съм добре

“Добре съм, състоянието ми се нормализира”, каза пред “24 часа” Янаки Стоилов часове след като стана ясно, че той е висшият социалист, заразен с COVID-19.

Всичко започнало във вторник през нощта, когато Стоилов вдигнал висока температура, която се задържала два дни.

61-годишният политик потърсил лекарска помощ и бил приет във ВМА, където изследването му дало положителен резултат за COVID-19 и бил оставен за лечение в болницата.

Вече съм добре, не се чувствам по-различно от нормалното си състояние, но лекарите ми обясниха, че трябва да остана още известно време в болницата, за да се образуват антитела в организма ми, което ще е признак, че съм преборил болестта, разказа Стоилов. И дори прояви типичното си чувство за хумор, обяснявайки, че прогресивните хора са тези, които изпитват всичко ново.

“Дано обществената обстановка да не е така токсична. Трябваше по-внимателно да се минава през отделните фази на пандемията, а ние - от строги мерки рязко се отпуснаха нещата”, коментира Стоилов.

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов