Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Facebook подтиква към коментиране, питайки постоянно "Какво мислите?".

Мисля много неща, без да претендирам нито за обективност, нито за екзактност.

1. Мисля, ударът по икономиката е важната тема, която заслужава обсъждане.

2. Мисля, че това минималната работна заплата да е различна за различните сектори е логично на първично ниво, но не е стъпка в правилната посока. Като цяло, регламентирането на минимална заплата и покачването й периодично по политически подбуди е ненужен и вреден инструмент.

3. Мисля, че е меко казано абсурдно онлайн търговията с бебешки и детски храни да се ограничава.

4. Мисля, че казусът ПИБ е проблем най-вече на надзора, което е поредно потвърждение, че ако ни надзирават от Европа, имаме поне една идея по-добър шанс.

5. Мисля, че идеята за държавни бензиностанции е нелепа, но за държавни петролни складове - добра първа стъпка за разбиване на монопола.

6. Мисля, че най-голямата глупост, която можем да направим, е да променяме данъчната ни система. Малко са плюсовете ни, стабилността в тази сфера е единият от тях.

7. Мисля, че колкото повече пешеходни зони имаме в центровете на големите градове, толкова по-добре. Стига това да е детайлно премислено, а не да е самоцелно.

8. Мисля, че да се раздават ваучери за детски градини е привлекателна идея политически, но недалновилна на практика. Разбирам, че се иска решение сега. Едни колосални пари годишно обаче по-добре да отиват в строителство и обновление вместо в даване на калпак.

9. Мисля, че да запазиш лоялност е въпрос на възпитание и интелект.

10. Мисля, че победители от компроматната битка няма, няма и да има. Губят всички, най-вече ние - обществото.

*От фейсбук!