Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

16 годишен младеж от Белослав отнесе присъда за кражба на кола от негов роднина. Той взел колата за да отиде до близко село.

Случката става в Белослав през нощта на 29 септември 2018 година. Подсъдимият бил в компания с приятели, когато решили, че им трябва автомобил, за да отидат до близко село. Непълнолетният предложил да вземат колата – марка „ВАЗ“, на негов родственик, която била паркирана на улицата пред дома му. Подсъдимият седнал на шофьорското място, а двамата му приятели избутали автомобила надолу по улицата, за да се отдалечат и да не вдигат шум пред къщата. На връщане обратно в Белослав колата била оставена без надзор на съседна улица. На сутринта собственикът й не я открил на обичайното място и подал сигнал в полицията.

16-годишният подсъдим е неосъждан. По силата на постигнато между страните и одобрено от Районен съд - Варна споразумение му бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяването и подписването 2 пъти седмично, както и на провеждане на задължителни срещи с пробационни служители. Освен това, отново за срок от шест месеца, той следва да положи 100 часа „Безвъзмезден труд в полза на обществото“. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.