Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков и Лео Меси
Христо Стоичков и Лео Меси

"Винаги, когато Лео губи с аржентинския отбор, той страда много - каза Христо Стоичков в интервю пред аржентинското Супер спортс радио. - Всеки път той е виновен, а не тези, които са около него на терена. Ясно е, че той е най-добрият, но не може да побеждава сам.

Болезнено е да го видя как страда от това, защото той е мой приятел. Бих разменил моята "Златна обувка", спечелена на Мондиала през 1994 г., за да стане той световен шампион.

Да, бих го направил за него!"

Камата отговори и на въпрос за "Барса", където вероятно ще играе нов аржентински нападател - Лаутаро Мартинес от "Интер".

"Не е лесно да успееш в "Барса" - категоричен е Стоичков. - Трябва да имаш характер, не само качества.

Лаутаро ще е щастливец, защото до него ще са хора като Меси и Суарес, големи играчи и шампиони. Ако се учиш от Суарес, имаш късмет - той е невероятен играч със своите голове и движение. За мен Луис е един от най-добрите, ако не и най-добрият типичен номер девет в историята на "Барса".

От това, което съм гледал от Лаутаро, той също е много подвижен и не спира да следи играта. Лео Меси би играл лесно с такъв нападател, но дали самият той ще се адаптира бързо?".