Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

В оценката си за даден политик или партия никога не съм се ръководил от това дали са "леви" или "десни", "либерални" или "консервативни", "републиканци" или "монархисти".

Имам само един критерий, по който преценявам дали дадени политики са добри или лоши. Критерият е дали защитават свободата или я ограничават. Ако правят първото, ги подкрепям, ако са склони да вършат второто, им се противопоставям. А етикетите нямат никакво значение. Още от 2013 г. пиша и говоря, че тези, които имат най-силно желание да ограничават свободата на изразяване, не са "комунистите" или някакви други "тоталитаристи".

Хората с най-силно изразени цензурски желания са тъкмо тези, които обичат да се наричат "либерали". Таке е и в България, така е и на други места. Вижте какво става сега в САЩ, Великобритания и на други места. Направо ще ви линчуват, ако кажете нещо критично за чернокожите. Или похвалите Христофор Колумб. Наричащите себе ки "либерали" трошат статуи, забраняват книги и филми. Тази мания по политическата коректност ще ни докара ужасни беди.

Националсоциализмът почна с изгарянето на книги по площадите и стигна до изгарянето на милиони хора в крематориумите. Страх ме е да си помисля докъде ще стигнат днешните либерали в маниите си.