Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Режимът на работа на казината и игрални зали остава непроменен, те няма да бъдат ограничени само в 5-звездни хотели и курорти, както се предвиждаше в предложените поправки в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това реши бюджетната комисия в НС. "За" законопроекта гласуваха 5-ма депутати, останалите гласуваха "въздържали се".

Законопроектът, внесен от ГЕРБ, начело с председателката на ПГ Даниела Дариткова, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и Красимир Ципов, беше подкрепен. Той получи 11 гласа "за" в ресорната комисия. Валери Симеонов предложи да се прецизират текстовете по чл.14.

Той заяви, че не би трябвало да се позволява на тотализатора да разширява дейността си в наемане на обекти, в който не работи персонал на тотото, тъй като целта от промените в началото на годината са били именно да се ограничи хазартната дейност, а това създавало условие да се стигне до мащабите на частните оператори. Попита и защо се разширява хазартната дейност, като се залага нов текст, с който се дава възможност да се използват устройства за самообслужване.

Симеонов подчерта и че трябва да се правят залози само върху спортни мероприятия, а не както е разписано в поправките на ГЕРБ да може да се залага и върху резултати от "случайни събития, познаване на факти, надбягвания с коне и кучета".