Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов във Варна СНИМКИ: Авторката
Бойко Борисов във Варна СНИМКИ: Авторката

Въпреки увеличението на положителните проби с коронавирус, ситуацията в страната е под контрол. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на нови инфраструктурни обекти във Варна. Премиерът призова да се запази спокойствие. Според него в момента се движим на границата на разумния риск. „Умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило. Да, радостното е, че не е толкова свиреп в момента вирусът, много хора го прекарват сравнително леко, оздравяват, оздравелите са ни много повече”, заяви Борисов

Нова градска железница ще има във Варна по трасето от Летището до курортните комплекси, стана ясно днес по време на изненадващата визита на премиера. Той по традиция обиколи ключови инфраструктурни проекти в града, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и кмета на града, Иван Портних. До два месеца идейният проект за разширяването на трасето по което ще минава тя, трябва да е готов, каза за "24 часа", Иван Портних. Идеята е това да бъде бързо трасе разширение на булевард "Цар Освободител", което да свързва Летище Варна с курортните комплекси.

Бpюксел иcка да види освен метрото, градска железница и в други големи градове. Съревновавате се c Бургас, те иcкат да направят такава от гарата до летището в Сарафово“, каза премиерът Бойко Борисов . Борисов посети пър во обновената дсграда на детска градина "Карамфилче" в града, разгледа обновената операционна в МБАЛ "Света Анна" и новопостроеният спортен комплекс на улица "Студентска", който един от ключовите инфраструктурни проекти, завършени през годината.

Икономиката все още буксува заради вируса, коментира още премиера. Докато не тръгне френската икономика, немската икономика трудно ще се възстановят, защото това са близо 250-300 завода, които в момента работят на минимални обороти”, коментира Борисов. Процесът по влизане в еврозоната нямало да се забави заради пандемията. „Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а в същото време Банковият съюз гарантира това да може да се случи. Затова е този контрол на Европейската централна банка. За банковата ни система това е изключителен успех и дисциплина, и гаранции за вложителите в банките”, каза Борисов.

Бойко Борисов съобщи, че усилено продължава да се строи магистрала "Хемус" в участъка около Търговище, а от другата седмица започва работа и в двете посоки от Велико Търново. Срокът ще бъде спазен, допълни още той.