Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В пропагандната битка изскачат общи грехове

Ако знаех кой пусна коронавирусът и ви го кажа, ще трябва да ви застрелям” – това е лафът за такава световна тайна.

Вероятно нещо е знаел покойникът Бинг Лю, роден в Китай 37-годишен професор в Питсбъргския университет (САЩ).

На 5 май той е застрелян в дома си. Според университета той се е занимавал с коронавируса и е бил на прага на огромно откритие.

Според полицията обаче той или е бил убит, или се е самоубил по чисто лични причини. Вероятният убиец е открит също застрелян в колата си.

Аз лично вярвам на полицията, но и конспиратолозите имат основания, защото истината за този коронавирус е покрита с гъста световна мъгла. От време на време през мъглата се подава я някой крайник на истината, я оченце, което намига. Например миналата седмица “Уолстрийт джърнъл” съобщи, че според две групи учени

вирусът

се променял

прекалено бавно

Другите коронавируси еволюирали много бързо през първите няколко месеца, след като попаднат в човека, а едва след това забавяли. Следователно новият коронавирус е бил в човешка среда няколко месеца, преди да се появи в началото на декември според официалната версия.

Дали Бинг Лю не е бил на прага да докаже къде и кога е станала аварията? Ако знам и ви кажа, ще трябва да ви застрелям. Но известно е, че 2 дни преди застрахователното събитие държавният секретар на САЩ Майк Помпео казва в интервю пред ABC: “Вижте, най-добрите експерти засега смятат, че той (вирусът) е изкуствено създаден в лабораторията в Ухан. На този етап аз нямам причина да не вярвам.” Тук водещата му напомня, че според американското разузнаване съществувал научен консенсус, според който вирусът не е създаден от човека или генетически модифициран. Помпео отговаря: “Така е. Аз съм съгласен с това”. (https://abcnews.go.com/ThisWeek/video/secretary-state-mike-pompeo-70478299)

Още 2 дни назад - президентът Тръмп каза за вируса: “Ще видим от къде идва… Имаме хора, които го разследват много сериозно… Мисля, че накрая ще имаме много добър отговор евентуално. И Китай може да ни го признае.”

Притиснат от журналистите да изясни дали вирусът тръгва от китайска лаборатория, Тръмп отговори: “Не мога да ви кажа това. Не ми е позволено да кажа това.”

На Тръмп не му

било позволено

да каже нещо?

Значи и по-могъщи от него, които я нещо крият, я нещо си измислят. Очевидно световната фабрика за зелен хайвер работи с пълна сила! Вижте например колко лъжи се измислиха от авторитетни научни колективи за лекарството хидроксихлорохин: https://www.168chasa.bg/article/8657088

Но ако се върнем към първите дни на месец май, то явно и Тръмп, и Помпео отвръщат на мощен китайски залп. На 2 май органът на китайската компартия “Женмин жибао” се обръща към американското правителство с 10 въпроса. Първият – защо САЩ не предоставят нова информация за възобновения миналата година експеримент с модификации на вируса на птичия грип?

Съобщението било публикувано в списание Science през февруари 2019 г. И втори въпрос – защо през юли същата година е закрит медицинският институт по инфекциозни заболявания към американската армия във форт Детрик в щата Мериленд? Трети въпрос – защо пак тогава Министерството на здравеопазванто на САЩ разработва сценарий, който прилича на епидемия от COVID – 19?

И защо през октомври 2019 г. в Ню Йорк няколко американски организация плюс фондацията на Бил Гейтс организират така нареченото “Събитие 2012”, което също разиграва епидемия с подобен вирус, наречен хипотетично CAPS?

Но да не изброявам всичките 10 въпроса. Явно е, че американците знаят много за китайците, както и китайците знаят много за американците. Че това е съвместно знание, разбираме
още от
прословутата
публикация в
списание Nature
от 9 ноември 2015 г., озаглавена “Клъстер от вируси от тип SARS показват потенциал за поява при хората”. Автори са екипите на д-р Ралф Барик от университета на Северна Каролина в Чапъл Хил и на д-р Ши Женгли от Института по вирусология в Ухан (извинявам се, ако съм транскрибирал китайските имена неправилно). https://www.nature.com/articles/nm.3985

В тази публикация се описва как двете лаборатории създават вирусни “химери”, тоест изкуствени лабораторни вируси, в които се комбинират “гръбнакът” на SARS-CoV с протеиновата шипова обвивка на друг един коронавирус от прилепи, наречен SH014.

Този хибрид се закача и прониква в клетките на човешкия ензим ACE2 много по-лесно, отколкото стария SARS-CoV.

Това е буквално описание на новия SARS-CoV – 2, причината за днешната пандемия. Няма да навлизам в подробностите и да ме извинят вирусолозите за някои неточности в термините, текстът е труден за обикновен журналист като мен. Но описанието за действието на вируса химера също съвпада буквално. Причинява тежки респираторни заболявания и висока смъртност при по-възрастните лабораторни мишки, но най-младите го понасят без никакви симптоми.

Наличните лекарства се оказват безсилни. Опитите да се създаде ваксина са неуспешни.

Разбира се, има серия опровержения, че онези опити имат нещо общо с днешния вирус.

Но какво правят
лабораториите
със своите
“химери”?
Унищожават ги?

Абсурд, хвърлени са десетки милиони, за да ги създадат!

Официално се приема, че целта на всички тези изследвания е да разработват изпреварващо противодействия срещу евентуалните нови епидемии или нови биологически оръжия.

За да намерят противодействието, първо трябва да създадат заплахата, нали така? Получава се нещо като яйцето и кокошката – не се знае кое е истинската цел, биооръжието или лечението.

Само САЩ разполагат с над 200 биологически лаборатории, които се занимават с подобни разработки. За Китай не е известно, но явно не отстъпват. Според американците пробивът е тръгнал от лабораторията в Ухан. Според китайците виновна е закритата през юли миналата година армейска лаборатория в Мериленд.

Официалната версия за тази свръхмодерна лаборатория е, че се е появил дефект в системата за дезинфекция, но не е допуснато изтичане на опасни материали.

Още по-интересно е, че скоро след това, още през август, в САЩ възниква серия от респираторни заболявания, подобни на пневмонии.

Вината бе хвърлена върху електронните цигари, но така и не се разбра как точно става това. През октомври в Ню Йорк се състои споменатото в началото “Събитие 2012” за противодействие при епидемия със спонсорството на фондацията на Бил Гейтс, докато в същото време в Южна Каролина се състоят военни учения за действия при пандемия.

И пак точно по същото време в Ухан се състоят спортните игри за военни, на които според китайците вероятно американските състезатели са пуснали вируса. Дори е посочена конкретна изпълнителка – сержантът от резерва Маатие Бенаси, състезателка по колоездене и майка на 2 деца.

Естествено, тя напълно отрича. Естествено, всички отричат. Едно е ясно – и Китай, и САЩ знаят нещо, а посветените спазват омертата.

От време на време нещо все пак пробива през мъглата. Така например през април знаменитият френски вирусолог Люк Монтание заяви, че според него вирусът е създаден в лабораторията в Ухан. Вероятно учените са искали да направят ваксина срещу СПИН. “Взели са елементи от ХИВ вируса и са ги пренесли върху коронавируса.”

Люк Монтание е откривателят на вируса на СПИН и нобелов лауреат. Засега е още жив.