Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

15-те милиона евро били скрити в 28 кашона.
СНИМКА: ИТАЛИАНСКА ПОЛИЦИЯ
15-те милиона евро били скрити в 28 кашона. СНИМКА: ИТАЛИАНСКА ПОЛИЦИЯ

Това е най-голямата сума кеш за всички времена, намирана някога в Италия

15 млн. евро, скрити в кашони, бяха намерени от италианската полиция в апартамент в Милано. Това е най-голямата сума кеш за всички времена, която е била намирана някога в Италия.

Според в. “Стампа” става въпрос за дълго издирваното от властите съкровище на банда наркотрафиканти, контролиращи пазара на дрога в Милано.

Пачките били пакетирани в 28 кашона и зазидани в пространство от 40 см между две стени в спалнята на апартамент. Той бил нает от 69-годишния Джузепе Кауки, баща на 47-годишния Масимилиано, смятан за царя на дрогата на местната борса. До съкровището на наркотрафикантите полицията стигнала благодарение на подшушването на бивш съратник на Кауки, който е в затвора с 16-годишна присъда за наркотрафик. Плячката си наркотрафикантите натрупали чрез трафик предимно на хашиш. Той тръгвал от Мароко и с частни яхти и италиански скипъри стигал до крайбрежието на област Лигурия.

Италианските следователи от дирекцията “Антимафия” се снабдили с плановете на много апартаменти, опитвайки да стигнат до съкровището на Кауки. Именно в плана на един от апартаментите, взет под наем от бащата на наркотрафиканта, имало нещо съмнително. Зад трикрилен гардероб в спалнята и зад бетонната стена, направена там преди 2 г., били открити кашоните с парите. Само в първия от тях полицията изброила 550 000 евро. Други 140 000 евро били заключени в каса, а 20 000 – в работилницата на бащата на Кауки, автомонтьор, който не декларирал никакви доходи пред данъчните.

Въпреки това обаче имал скъпо хоби – колекционирането на ретро коли. Зидар, смятан за експерт по скривалищата, направил тайника в апартамента. По време на подслушан от полицията телефонен разговор годеницата на Кауки казала на приятелка, че той имал толкова много пари, че можело да осигурят и живота на бъдещите поколения. Самият Кауки възнамерявал да инвестира част от парите в ресторант. Милионите, конфискувани от властите, ще отидат в Единния фонд на правосъдието.